ZILELE CRAIOVEI 2023

ZILELE CRAIOVEI 2023


Gazdă:

Craiova, Romania

Data și ora:

Despre

Pregătește-te pentru cea mai așteptată sărbătoare a orașului! 
 ZILELE CRAIOVEI 2023!

Concerte, show aviatic, Food Truck Festival, ExpoFlora, festival de artă digitală, târguri de hand made, ateliere interactive pentru copii, expoziții și competiții sportive – toate sunt gata să-ți creeze momente pline de zâmbete și amintiri de neuitat!

Nu trebuie decât să alegi un loc, o stare, un artist sau o culoare, între 1 – 5 iunie 2023!

Ziua Copilului aduce explozie de voioșie, cu mii de copii și zeci de activități. Ateliere interactive, spectacole, expoziții, concursuri de șah și pescuit, robotică, parada celor mai inedite costume – ECOParada, dar și cele mai frumoase spectacole puse în scenă de Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Opera Română Craiova și Ansamblul Folcloric "Maria Tănase".

Unde sunt toate acestea? 
Pe esplanada Teatrului Național, în Piața Mihai Viteazul, în Parcul Nicolae Romanescu – la Zoofetărie sau în Centrul Vechi.

Zona de concerte va fi, ca de obicei, în Piața Mihai Viteazul, unde vor urca pe scenă, în fiecare seară, de joi până duminică, după ora 18.00, No Antidote, Feli, Mario Fresh, Partydul Kiss Fm, Analia Selis, Irina Baianț, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Mash-UP, Connect – R, Grasu XXL Live Band și Irina Rimeș și mulți alții. 

Pentru iubitorii de senzații tari, am pregătit, anul acesta 
Vor face show la Craiova peste 50 piloți și vor fi prezente peste 40 de aeronave civile și militare, atât în formație de zbor, dar și la sol, în expoziție statică.
Evoluții spectaculoase de acrobații cu planorul, demonstrații de parașutism, demonstrații cu aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, demonstrații de acrobație cu Șoimii României, dar și de zbor cu avionul de antrenament avansat IAR-99 Șoim, produs la Craiova, unul dintre cele mai bune avioane de antrenament din lume. 

Craiova Air Show 2023 se va desfășura pe Aeroportul International Craiova sâmbătă, 3 iunie 2023, între orele 11.00 – 18.00. 
Intrarea la eveniment va fi gratuită, iar accesul spre zona evenimentului se va face prin incinta Parcului Industrial High Tech Craiova, Calea București nr. 325C.
 
Tot pentru prima oară, Craiova este gazda unora dintre cei mai importanți artiști internaționali de artă digitală. 
Expoziția HOMAGE - Digital Art Event va fi găzduită între 1 și 5 iunie, în Centrul Cultural Constantin Brâncuși, la Muzeul de Artă Craiova și va prezenta peste 50 de lucrări dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși. Vor ajunge la Craiova, pentru prima oară, lucrări semnate de artiști digitali internaționali din Marea Britanie, SUA, Italia, Japonia, Franța, Olanda sau Kuweit.

Și asta nu e totul! 

Evenimentele din cadrul Zilelor Municipiului Craiova vor fi completate de expoziții tematice diverse, de competiția Cupa Băniei la Șah, ExpoFlora, expoziție cu mașini de epocă, târg de handmade și antichități, proiecții de film pentru copii, dar și de cel mai important concurs de specialitate găzduit de Craiova - Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, pe Echipe.

Pe toată perioada evenimentelor, în centrul municipiului, pe strada A. I. Cuza, craiovenii își vor delecta papilele gustative cu preparate atent pregătite de mâinile bucătarilor ce vin din toate colțurile țării la Food Truck Festival

Ca să afli tot ce te interesează, urmărește-ne pe:

Organizator: Primăria Craiova

Parteneri: Statul Major al Forțelor Aeriene, Instituția Prefectului Judetul Dolj, Consiliul Județean Dolj, Aeroclubul României, Aeroportul Internațional Craiova, Centrul de Cercetare, Inovare și Încercări în Zbor Craiova, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Opera Română Craiova, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Filarmonica ”Oltenia” Craiova, Ansamblul Folcloric "Maria Tănase", Inspectoratul Școlar Județean DOLJ, Directia Judeteana de Sport - DOLJ, Teatrul Naţional Craiova, Raadpfl Craiova, Clubul Sportiv de Șah ROKADA Craiova, Iridex Group Salubrizare, Palatul Copiilor Craiova, Asociaţia Club Sportiv UP Carp, Biblioteca Judeteana Alexandru & Aristia Aman Craiova, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Olteniei, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Check-OUTeam, Asociaţia Carousel Project, Manufaktura Biju, Clay Studio şi CRAFord Craiova, Art Bees Gallery  Sharif Kadour şi Centrul Cultural Craiova, Retromobil, Centrul Voluntariat pentru Comunitate, Casa de Cultură a Studenților Craiova, Junior Chamber International Craiova, Liceul de Artă Marin Sorescu Craiova.
Sponsor: Tuborg.

Fotografii