Cum ajung în Dolj

Cum ajung în Dolj


Transport aerian

Aeroportul Internațional Craiova deschide poarta oltenilor către Europa și nu numai.
Aeroportul Internațional Craiova a fost și va rămâne cel mai important nod de conexiune pentru olteni, aflându-se într-un proces de dezvoltare continuă determinat de evoluția și necesitățile locale atât pentru pasagerii de leaisure cât și pentru diaspora și pasagerii corporate.

Situat la o distanță de 7 km de centrul orașului Craiova, de-a lungul traseului Craiova – București, aeroportul deservește întreaga zonă a Olteniei, respectiv cele cele 5 județe : Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și nu numai, infrastructura rutieră și feroviară în plină dezvoltare făcând posibilă deplasarea și din/către zonele limitrofe: Bulgaria, Serbia, Timișoara, Argeș etc.

În acest moment pe Aeroportul Internațional Craiova operează compania aeriană Wizz Air cu două aeronave de tip Airbus A320 cu o capacitate de 178 de locuri/avion, acoperind o plajă de 10 destinații europene: Roma, Paris, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Birmingham, Londra, Bergamo, Bologna și Koln. 

Considerat drept principala poartă de intrare a investitorilor din Oltenia, aeroportul s-a dezvoltat permanent, principalele obiective vizate fiind atât mobilitatea și accesibilitatea locuitorilor, cât și a marilor corporații din zona. Prin investițiile demarcate se dorește creionarea unui important pol de dezvoltare economică al României. Odată realizat, noul terminal va ajuta la atingerea obiectivului principal: acela de a atrage investitori și turiști, nu numai în județul Dolj, ci în întreaga regiune Oltenia.

Adresa: Strada Calea Bucuresti, nr. 325 Craiova 
Telefon: Secretariat aeroport: +40251416860 (08.00-16.00); Dispecerat Operational: +40754022507 
Email: office@aeroportcraiova.ro 
Website: www.aeroportcraiova.ro
Aeroport Craiova

Transport feroviar

Județul Dolj are o rețea feroviară cu 225 de kilometri de cale ferată, și cea mai mare gară din regiune, la Craiova, situată pe magistrala națională electrificată București - Timișoara. Craiova a fost conectată la rețeaua feroviară încă din anul 1875, odată cu darea în folosință a căii ferate București–Pitești–Slatina–Craiova.

Gara Craiova asigură legături către marea majoritate a localităților din Oltenia, Banat, Dobrogea, Muntenia, dar și spre cateva din localitățile din Transilvania. Din Craiova se poate ajunge cu trenuri directe și către Budapesta, Sofia, Belgrad. În același timp prin gara Craiova trec și numeroase trenuri de marfă.

Linii de cale ferată care tranzitează județul Dolj:
Magistrala București Nord - Roșiori Nord - Craiova - Filiași - Turnu Severin - Caransebeș – Timișoara Nord (magistrala CFR 900)
Calea ferată București – Pitești – Slatina – Craiova
Calea ferată Craiova–Calafat

www.infofer.ro
www.cfrcalatori.ro
www.softrans.ro

Gara Craiova Mersul trenurilor CFR Călători Softrans

Transport rutier

Infrastructură rutieră este bine dezvoltată măsurând peste 2.400 de kilometri, dintre care aproape jumătate reprezintă drumuri județene.

Județul Dolj are acces la rețeaua europeană de transport, fiind străbătut de două coridoare: Rin - Dunăre și Orient / Est-Mediteraneean.

Drumurile europene care tranzitează județul Dolj sunt:
E70 Graniță Serbia - Timișoara - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Slatina - Pitești - București - Graniță Bulgaria
E79 Oradea - Deva - Simeria - Târgu Jiu - Craiova - Graniță Bulgaria
E574 Bacău - Onești - Târgu Secuiesc - Brașov - Pitești - Craiova

Drumurile naționale care tranzitează județul Dolj sunt:
DN6 București - Roșiori de Vede - Craiova - Drobeta-Turnu Severin - Caransebeș - Lugoj - Timișoara
DN6b Craiova-Hurezu
DN55 Craiova - Bechet (Dunăre)
DN56 Craiova - Calafat - Graniță Bulgaria
DN65 Pitești (DN7)- Slatina - Craiova (DN6)
DN65c Horezu (DN67) - Craiova

Podul de peste Dunăre (rutier și feroviar), care unește România de Bulgaria prin localitățile Calafat și Vidin, este unul dintre punctele strategice ale județului Dolj, care oferă un potențial deosebit de dezvoltare întregii zone de sud a Olteniei. Totodată, Podul Calafat-Vidin este parte a Coridorului pan-european VII (Dunărea).

Programul curselor auto

Rețeaua fluvială

Doljul este mărginit la sud de către Dunăre, apele fluviului constituind granița naturală a județului pe o distanță de 150 kilometri.
Județul Dolj are două porturi dunărene - la Bechet și Calafat.

Portul Calafat, este situat în orașul Calafat, pe malul stâng al Dunării, la kilometrul 794 - 795, cu o radă portuară cuprinsă între kilometri 793 -796.Portul dispune de cheiuri pereate în lungime de 350 ml, iar adâncimea de acostare este de minim -3,00 m. În zona rampei de acostare a navelor fluviale de tip RO-RO este amenajat un punct de trecere a frontierei (PTF) dotat cu toate facilitățile. În zona aval a portului există podul care asigură legătura dintre Calafat din România și Vidin din Bulgaria.

Portul Bechet este situat în orașul Bechet, pe malul stâng al Dunării, la kilometrul 679. Portul dispune de cheiuri pereate în lungime de 600 ml și de o rampă de acostare a navelor fluviale de tip RO-RO, precum și de o platformă de îmbarcare a pieselor agabaritice. Are acces rutier la DN54A, DN55 și DN55A.

Alte sugestii

#RetrospectivaAnului. Doljul și Craiova au fost magice și în 2024!
Festivalul „Craiova Muzicală”, un deliciu pentru melomani. Vezi aici concertele care te vor încânta!
Ediția a zecea a Festivalului „Ioana Radu” transformă Craiova în capitala romanței!
#LecțieDeIstorie. Târgul de Toamnă, în premieră la Cula Izvoranu-Geblescu din Brabova
Târgul Meșterilor Populari – ediția cu numărul 45, la Craiova!