#CazareDeNeuitat. Unde să dormi ca pe vremuri în Dolj

#CazareDeNeuitat. Unde să dormi ca pe vremuri în Dolj


Dacă ți-ai dorit vreodată să faci un popas în Craiova, dacă ești aici pentru business sau pur și simplu vrei să vezi Doljul și vrei să trăiești un alt fel de experiență de cazare, exact ca în secolul XIX, ne-am gândit că ți-ar prinde bine un ghid al hotelurilor care au exact acea atmosferă. Craiova din Belle Epoque, Doljul de pe vremuri și, în general, o atmosferă diferită te așteaptă în câteva dintre hotelurile sau conacele din județ.

Hotel Splendid

Hotel Splendid se află în inima Centrului Istoric, într-o clădire-etalon pentru arhitectura acestei zone. Așa cum îl descriu proprietarii, hotelul se află într-o clădire istorică din anul 1900 care, înainte de război, a găzduit magazinul „Vulturul de Mare”, apoi un bufet numit „Splendid”, până în 1990. Din dorința de a păstra aroma acelor vremuri, clădirea a trecut printr-un amplu proces de restaurare și consolidare, devenind hotelul care poartă, în continuare, numele „Splendid”. Pentru cazare, oaspeților le stau la dispoziție 24 de camere decorate în stil eclectic cu influențe art deco.
Facebook Hotel Splendid Hotel Splendid

Hotel Helin Central

De asemenea situat în Centrul Istoric al municipiului, la doi pași de Universitate și de Teatrul Național, Hotel Helin Central merge pe un stil de secol XIX, cu camerele aranjate și mobilate de așa manieră încât să te facă să simți experiența completă a acelei epoci. Îmbinarea cu atmosfera Centrului Istoric, a barurilor și restaurantelor din zonă, Hotel Helin Central oferă o experiență cu iz de epocă dar, în același timp, actuală.
Facebook Hotel Helin Central Hotel Helin Central

Hotel Royal

Hotel Royal se află într-o casă boierească construită în stilul eclectic, unde găsești, ca oaspete, elemente neoclasice și neobaroc. Clădirea monument istoric datează din secolul XIX și a fost renovată complet în anul 2016. Aflat într-o zonă liniștită, aproape de Centrul Istoric și de principalele atracții, Hotel Royal a reușit să aducă la viață lumea de acum 100 de ani prin atenția la detalii și, implicit, prin amenajările realizate.
Facebook Hotel Royal Hotel Royal

Conacul N.N. Popp

Casa impunătoare din satul Padea, comuna Drănic, a aparținut bancherului N.N. Popp, iar istoria sa începe la începutului anilor 1900, mai exact în 1907. Clădirea poartă semnătura arhitectului Ion D. Berindey, iar istoria conacului este legată și de scriitorul Alexandru Kirițescu, acesta imaginând, aici, acțiunea din romanul „Gaițele”. Conacul a fost reabilitat în urmă cu câțiva ani, iar acum este disponibil turiștilor ca spațiu de cazare, pentru evenimente, cu toate dotările necesare. Dacă vreți să retrăiți atmosfera de acum o sută de ani, puteți face asta cu siguranță aici.
Facebook Conacul Popeci Conacul Popeci

Conacul Banu Mărăcine

Situat în apropierea Craiovei, conacul face parte din Stațiunea Didactică „Banu Mărăcine”, cunoscută în Oltenia și în afara ei grație vinurilor deosebite create aici, dar mai ales prin Roua plaiului, un vinars prezentat și premiat cu medalia de argint la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, în 1996. Conacul a fost construit de către fostul primar al Craiovei, Constantin Negrescu, în cinstea fiului său. Acest obiectiv beneficiază și de camere care pot fi închiriate pentru cazare, prin contact la adresa de e-mail ramonagiotoiu@yahoo.com sau la 0251.411.746, dar și pentru diverse evenimente importante.

Port Cetate

Aflat în comuna Cetate, pe malul Dunării, Port Cetate a fost, de la 1880 și până la mijlocul secolului trecut, un port agricol important. Clădirea impunătoare a căpităniei a fost construită cu mai bine de 100 de ani în urmă de meșteri italieni, iar în momentul de față, reabilitată fiind, poate acomoda grupuri de până la 40-50 de persoane. Departe de agitație și de murmurul orașelor mari, Port Cetate reprezintă o altă experiență de cazare și gastronomie care poate reprezenta o reală pauză de la viața cotidiană. Rezervările sunt obligatorii și se pot face la adresa: portcetate@gmail.com
Facebook Port Cetate Port Cetate

Foto: splendid1900.ro, helincentral.ro, hotelroyalcraiova.ro, conaculpopeci.ro, portcetate.ro, facebook.com/Port-Cultural-Cetate-122799127772264, monumenteuitate.org

Alte sugestii

#RetrospectivaAnului. Doljul și Craiova au fost magice și în 2024!
Festivalul „Craiova Muzicală”, un deliciu pentru melomani. Vezi aici concertele care te vor încânta!
Ediția a zecea a Festivalului „Ioana Radu” transformă Craiova în capitala romanței!
#LecțieDeIstorie. Târgul de Toamnă, în premieră la Cula Izvoranu-Geblescu din Brabova
Târgul Meșterilor Populari – ediția cu numărul 45, la Craiova!