Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova

Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova


Ziua Olteniei, stabilită prin lege, în anul 2017, revine în inima Doljului, la Craiova, cu evenimente pregătite să ne reamintească de mândria noastră locală, de spiritul nostru luptător și de toate lucrurile frumoase care ne înconjoară la fiecare pas în județ.

21 martie înseamnă data la care revoluționarul Tudor Vladimirescu intra în București, în fruntea armatei sale de panduri olteni, în timpul revoluției de la 1821. Nu putem vorbi, deci, despre o celebrare a acestei zile fără să ne amintim de valori precum unitatea, credința și forța noastră de sute de ani, ce ne-au ajutat să ținem piept celor mai mari provocări.

Evenimentele din acest an, organizate de Primăria Craiova și de Consiliul Județean Dolj, împreună cu instituțiile de cultură din oraș, se vor întinde pe parcursul a patru zile pline de culoare, gust, inedit și tradiție. Ne vom bucura de „Dolju-n bucate” - expoziție culinară cu degustare, spectacole de muzică populară, expoziții de meșteșuguri și de artă tradițională, un târg de accesorii handmade, incursiuni în istoria noastră prin vizite la Muzeul Olteniei, concerte și spectacole.

Mai mult, în premieră, Inspire Cinema Mercur se va alătura acestor manifestări, iar cu ajutorul lor ne vom putea bucura și de o proiecție a filmului „Cum să te măriți cu un milionar” (1953), cu Lauren Bacall și Marylin Monroe, regizat de craioveanul Jean Negulescu, românul recunoscut ca fiind părintele real al sistemului cinematografic CinemaScope.

Aruncați și voi o privire pe programul din acest an și alegeți-vă preferatele, aici:
Program evenimente

Vă așteptăm alături de noi, să ne bucurăm împreună de istoria unică pe care o avem, de moștenirea noastră și de o genă care, parcă, ni s-a transmis prin pământurile noastre, la fiecare om care s-a născut și care a călcat pe urmele strămoșilor.

La mulți ani, Oltenia! Mulțumim că ne ești acasă, aici și acum!

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului