#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj


Vara este splendidă în Dolj, iar dacă ajungeți pe la noi, nu trebuie să vă limitați vizita doar la câteva obiective. Vă propunem un tur #cooltural de forță în cele mai importante locuri în care ar fi bine să ajungeți măcar o dată în județul nostru, din capitala Craiova, dar și din comunele cu povești spuse mai bine, acum, după ce valoarea le-a fost recunoscută și redată, prin investiții și grijă. Rezervați-vă câteva zile, căci aveți nevoie de timp pentru a vă bucura de toate!

Turul muzeelor din Craiova

Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei cu cele trei secții ale sale (Istorie-Arheologie, Etnografie – Casa Băniei și Științele Naturii), Muzeul Cărții și Exilului Românesc, dar și Centrul „Constantin Brâncuși”, aflat în incinta Muzeului de Artă, sunt adevărate bijuterii arhitecturale, dar și izvoare de cunoaștere prin care puteți afla foarte multe despre noi, doljenii. Avem o capitală de județ superbă, care a reprezentat și este, încă, un vârf de lance în cultura românească și nu numai, prin moștenirile lăsate de toți cei care au plecat de aici pentru a schimba lumea. Ne puteți cunoaște prin scriitorii noștri, prin artiștii plastici, prin tradițiile și obiceiurile noastre, dar și prin flora, fauna și ecosistemele care ne caracterizează zona. Nu ratați aceste obiective care vă vor apropia și mai mult cu sufletul de ceea ce suntem noi!

Parcurile Craiovei

Ne bucurăm, în Craiova, de o mulțime de zone verzi superbe, îngrijite constant și puse în valoare pentru locuitori și turiști. Parcul „Nicolae Romanescu”, Parcul Tineretului, Fantasy Park, Grădina Botanică ori Parcul Pedagogic sunt doar câteva dintre zonele verzi pe care trebuie să le vizitați în sejurul vostru prin Dolj. În plus, vă mai spunem și că pădurile noastre, adevărate oaze de verdeață, nepervertite de zgomot și de agitație, vă pot fi și adevărate oaze de liniște și încărcare sufletească!

Culele Cernăteștilor și Izvoranu-Geblescu

Culele doljene, folosite în trecut de către boieri pentru supraveghere și apărare, au fost reabilitate de către autoritățile județene și transformate și ele în puncte muzeale. Sunt adevărate izvoare de cunoaștere și mașini ale timpului, care ne poartă în istoria noastră, în modul cel mai sincer și natural, prin mărturii ale obiectelor vremurilor trecute. Importanța lor istorică și punerea lor în valoare vă permit, astăzi, să cunoașteți îndeaproape detalii despre noi, doljenii, care vă vor surprinde cu siguranță! Iubirea față de locurile rurale a făcut din comuna Cernătești, deci și din Cula Cernăteștilor, și o gazdă perfectă pentru Festivalul de Arte „Film în Sat”, care se pregătește pentru cea de-a treia ediție consecutivă în 2025!

Casa Memorială „Amza Pellea”

Suntem recunoscători că cineva de sus, de acolo, a decis ca marele actor Amza Pellea să se nască în județul nostru, în municipiul Băilești. Iar preferatul nostru are memoria onorată, acum, printr-o casă memorială renovată și amenajată ca un muzeu modern, unde amintirile sale, îngrijite de fiica sa, Oana Pellea, îi spun cel mai bine povestea. Vă recomandăm să mergeți, așadar, în Băilești și să nu ezitați să gustați din plin ospitalitatea locală, a doljenilor veseli, care știu să se bucure, să trăiască și să fie gazde primitoare și calde.

Alte sugestii

Ediția a zecea a Festivalului „Ioana Radu” transformă Craiova în capitala romanței!
#LecțieDeIstorie. Târgul de Toamnă, în premieră la Cula Izvoranu-Geblescu din Brabova
Târgul Meșterilor Populari – ediția cu numărul 45, la Craiova!
#SăptămânaPurcărete. Legendarul regizor, în prim-plan la Naționalul craiovean!
Parcul „Romanescu”, 121 de ani de frumusețe în sufletul Craiovei!