#VacanțeÎnFarfurie. Restaurante cu specific pe care trebuie să le încerci!

#VacanțeÎnFarfurie. Restaurante cu specific pe care trebuie să le încerci!


Atunci când călătoriile nu sunt o opțiune, iar timpul e mai degrabă în defavoarea noastră, a experimenta o cultură gastronomică nouă sau un concept culinar nou rămâne singura opțiune de a pleca „în vacanță”. Poate nu putem zbura, dar avem norocul ca, la Craiova, să vă putem povesti despre câteva opțiuni de farfurii „zburătoare” peste frontiere sau, dimpotrivă, care ne aduc mai aproape gustul de acasă. Ce e mai fermecător e că totul se petrece chiar aici, lângă noi.

Big Ben

Un decor minunat și preparate pe măsură vă așteaptă la Big Ben, unde veți descoperi îmbinarea perfectă dintre clasic și modern, atât în farfurie, cât și în jurul vostru. Amintind, prin numele său, de impunătorul turn cu ceas londonez, Big Ben înseamnă bucătărie internațională, adusă acasă, la Craiova, la cele mai înalte standarde.
BIG BEN - facebook

Vatra Romană

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe românești autentice, atunci Vatra Romană este locul de care aveți nevoie, la un pas de Craiova! Fie că doriți să mâncați aici, să vă cazați aici sau să organizați un eveniment special din viață, echipa de la Vatra Romană vă stă la dispoziție cu preparate și servicii de top.
Vatra Romană - facebook vatraromana.ro

! Bonus – Avem o Vatra Romană și în Craiova, acolo unde găsim o îmbinare de preparate din toate bucătăriile, într-un decor fantastic, caracteristic unei case vechi, de epocă!
Vatra Romană Craiova

Iberico

Bucătăria iberică își găsește locul în Craiova în restaurantul din Centrul Istoric, denumit, în mod natural, Iberico. Preparatele precum fajitas, quesadillas ori fructele de mare se împacă perfect cu deserturile de influență, iar totul este completat de unicitatea locației, o superbă casă restaurată și pusă cu adevărat în valoare.
IBERICO - facebook

Nolla

Ne plac prânzul și cina, dar ne place muuuult și mic-dejunul. Și cum ar fi să avem un loc în care să putem mânca mereu prima masă a zilei? Ei bine, la Nolla găsim tot felul de bunătăți pentru cei care preferă această opțiune sau brunch-ul. De la pancakes până la croasante, de la budincă de ovăz sau omlete delicioase, până la granola sau chiar și supe, suntem sigur că o să găsiți ceva ce o să vă placă în meniul lor elaborat!
Nolla - facebook

ACSA

ACSA este un loc aparte, am putea să-i spunem chiar unic prin fuziunea de elemente pe care le combină, atât în bucătărie, cât și în ceea ce privește atmosfera și băuturile servite. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui loc intim, dar conectat la distracție și la tendințele moderne, cei de la ACSA vă așteaptă pentru un experiență completă! Nu uitați nici de ACSA Inn, situat chiar la etajul restaurantului, pentru un sejur de vis într-un loc special!
ACSA - facebook Acsa INN - facebook

Trattoria Trevi

Mamma mia, mio Dio, così buono! Așa am putea spune despre toate preparatele de la Pizzeria Trevi, un loc de referință pentru bunătăți italienești, cu ingrediente speciale și de extra-calitate, servite cu atenție și cu pasiune pentru una dintre cele mai faimoase bucătării ale lumii! Dacă și în limbajul vostru cuvintele „pizza”, „pasta”, „bruschetti” ori „burrata” ocupă foarte mult loc, atunci Trevi e alegerea ideală pentru voi!
Pizzeria Trevi - facebook www.pizzatrevi.ro

Taverna to Petrino

Știm bine că vacanțele nu durează o eternitate, dar noi știm un loc în care însorita Grecie e aproape tot anul! Taverna to Petrino este restaurantul grecesc unde găsești produsele tale preferate, aduse direct din țara zeilor, completate de atmosferă și de universul pe care cei din echipă au reușit să îl construiască.
Taverna to Petrino - facebook tavernatopetrino.ro

Îndrăgostiți-vă, deci, de arome și de senzații noi, chiar aici, acasă. Poftă este din plin, iar variante, extrem de multe, atât pe site-ul www.discoverdolj.ro, cât și în aplicația Discover Dolj!

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj