Haideți #ToțiLaNațional!

Haideți #ToțiLaNațional!


Stagiunea 2023-2024 a Teatrului Național „Marin Sorescu” este în desfășurare și o mulțime de surprize plăcute ne așteaptă, dacă ne decidem să trecem pragul uneia dintre cele mai renumite instituții de cultură din Craiova.
Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Cu peste 170 de ani de istorie în urmă, care continuă să fie scrisă și în ziua de azi cu aceeași mândrie, cu o îmbinare perfectă între actorii tineri și cei cu o vastă experiență pe scenă, Naționalul craiovean și-a apropiat publicul din ce în ce mai mult, prin producții noi, proaspete, pline de metaforă, frumusețe și completate perfect de un joc actoricesc desăvârșit.

Doar în luna noiembrie, vă spunem că puteți să vedeți spectacole precum „Năpasta”, în regia lui Kinkses Elemer, „Anomalia”, piesă regizată de Natasza Soltanowicz, „Gândește-te la Africa”, în regia lui Alexandru Boureanu, „gen. snowflake”, spectacol al studenților Facultății de Teatru al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, regizat de Mihai Gligan și Tudor Antofie și „Zăpezile de altădată”, de Mircea Cornișteanu.

În decembrie, ca o încununare a anului care stă să se încheie, putem merge la teatru să vedem „Casa cu suricate” ori „câine cu om. câine fără om”, ambele în regia lui Radu Afrim, „Femeia mării”, de Andriy Zholdak, pentru care actrița Costinela Ungureanu a fost distinsă de UNITER cu Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, sau „Oedip Rege”, în regia marelui Declan Donnellan.

Biletele pentru toate piesele din program sunt disponibile la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu”, dar și online, pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet. Vă recomandăm să fiți mereu atenți la spectacole; ele devin sold-out extrem de repede! 

Nu putem să vorbim despre Naționalul craiovean fără să vă spunem și că urmează un an minunat pentru Craiova și nu numai! 2024 vine cu o nouă ediție a Festivalului Internațional „Shakespeare”, între 16 și 26 mai, încununând 30 de ani de excelență, sub sloganul „Yes, we Will!”. Așadar, Craiova va deveni, din nou, așa cum o face din doi în doi ani, capitala teatrului mondial ce îl slujește, fidel, pe unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai Planetei.
Festivalul Internațional „Shakespeare”

Tot pe vorbele marelui Shakespeare, ”lumea-ntreagă e o scenă şi toți oamenii-s actori”, vă chemăm și noi în număr cât mai mare la teatru, să fim actori în acest magic univers clădit pentru noi, aici, acasă!

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului