#FinalDeVară. Evenimente de văzut și locuri de încercat în august

#FinalDeVară. Evenimente de văzut și locuri de încercat în august


Ultima lună de vară este deja aici și nu lipsesc evenimentele și locurile care vă pot oferi experiențe plăcute – și nu doar vara, ci pe tot parcursul anului.

De la competiții sportive până la teatru pentru toate gusturile, festivaluri și locuri pline de adrenalină, noi credem că o să găsiți ceva care să vă sune bine din lista propusă de noi mai jos.

FIBA U20 Women’s European Championship – Divizia B – 28 iulie – 6 august

Sfârșitul lunii iulie și începutul lui august – mai exact, până pe 6 august – transformă Craiova și comuna Ișalnița în gazda întrecerilor continentale de tineret - FIBA U20 Women’s European Championship, Division B. Meciurile se vor desfășura în Sala Polivalentă din Craiova și în Sala Sporturilor din Ișalnița. Programul complet al evenimentului și orele meciurilor le puteți afla din linkul de mai jos.
Programul evenimentului

Table Tennis Craiova

Chiar dacă vremea este mai mult decât generoasă pentru ieșiri în aer liber, poate că unii dintre voi preferă activitățile indoor. Ne-am gândit să vă propunem o vizită la Table Tennis Craiova, unde vă puteți bucura de un meci de tenis de masă alături de prieteni, feriți de soare, departe de căldură și de agitație.
Table Tennis Craiova - facebook

Situația – Fado Pub – 9 august

Un spectacol de teatru inedit vă așteaptă pe 9 august, la Fado Pub. Realizat după texte semnate de Tudor Mușatescu, având distribuția formată din actori tineri, suntem siguri că evenimentul va fi un moment de respiro și o ocazie excelentă de a socializa.
SITUAȚIA

Basecamp – Parcul Tineretului

Dacă vreți totuși să aveți parte de o activitate fizică reală în aer liber, vă propunem să mergeți în Parcul Tineretului și să vă antrenați mintea și corpul pe traseul Basecamp, un proiect finanțat prin intermediul Centrului de Resurse și Angajament FORD – CRAFord. Traseul este deschis sâmbăta și duminica, între orele 16:00 și 20:00.
Basecamp - facebook

Festivalul Luminii – Parcul „Nicolae Romanescu” – 26 august

Cercetașii României vă invită la deja tradiționalul Festival al Luminii, care va avea loc în Parcul „Nicolae Romanescu”, în zona Foișorului Fanfarei. Acolo vor avea loc ateliere interactive, sesiuni muzicale acustice, spectacole de improvizație, jonglerii cu foc și multe alte surprize pregătite de organizatori.
Festivalul Luminii Craiova 2023 Cercetașii României - Craiova

Azil Escape House

O vară corespunzătoare nu se poate încheia fără o vizită la Azil Escape House, unde poți să-ți pui la încercare instinctul de supraviețuire. Credem că un joc de escape room poate fi soluția anti-plictiseală și chiar groaznic 😊 de distractivă pentru tine și gașca ta! 
AZIL Escape House - facebook

Puppets Occupy Street – Fantasy Edition – 25-28 august

Festivalul de animație care a pus Craiova pe harta mondială a teatrului de păpuși, Puppets Occupy Street, revine și în acest an, cu o ediție – e adevărat, mai scurtă – dar cel puțin la fel de fermecătoare precum celelalte. Ateliere, piese de teatru, concerte sau parada păpușilor gigant sunt doar câteva dintre evenimentele pe care le veți gusta la final de august.
Puppets Occupy Street Festival Craiova - facebook

Alte sugestii

Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului
Pedală în Bănie ne încântă iar prin sport, în natura minunată a județului!