Licitația pentru modernizarea drumului Craiova-Cetate se află în desfășurare

Licitația pentru modernizarea drumului Craiova-Cetate se află în desfășurare


Licitația deschisă organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru modernizarea drumului județean 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Vîrtop – Caraula – Cetate se află în desfășurare, după ce valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană a fost majorată la aproape 50 de milioane de euro, prin hotărâre a Consiliului Județean (CJ) Dolj, ofertele putând fi depuse până la data de 9 septembrie.

„Modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate reprezintă cel mai amplu proiect derulat de instituția noastră în actualul exercițiu financiar, din punct de vedere al valorii. În egală măsură, este și una dintre cele mai semnificative investiții în domeniul infrastructurii rutiere, având în vedere faptul că vorbim despre al treilea drum județean, ca lungime, din Dolj, o arteră care măsoară aproximativ 70 de kilometri și conectează opt localități, cu o populație totală de aproape 330.000 de persoane.

Sperăm că interesul ofertanților va fi unul crescut, în condițiile în care valoarea estimată a demersului a fost reactualizată recent de proiectant, astfel că suma totală a urcat spre 50 de milioane de euro, din care aproape 46 de milioane de euro pentru componenta principală – executarea lucrărilor. Restul fondurilor asigură finanțarea unor activități conexe, dar esențiale și ele în realizare investiției, un exemplu fiind serviciile de dirigenție de șantier, pentru care procedura de atribuire a contractului a fost și ea inițiată, în cursul săptămânii trecute.

În ceea ce privește licitația pentru lucrări, aceasta a fost segmentată în două loturi, tocmai având în vedere complexitatea proiectului, care include modernizarea părții carosabile, dar și amenajarea a peste 21 de kilometri de trotuare și de piste pentru biciclete, îmbunătățirea condițiilor pentru transportul public prin realizarea a 14 stații de autobuz, modernizarea a 9 poduri și a 31 de podețe, precum și construirea altor 11.

Vom continua să urmărim cu toată atenția implementarea acestui demers, care reprezintă o parte importantă a strategiei noastre în direcția îmbunătățirii infrastructurii rutiere, sector în care, în actualul mandat, am accesat finanțare din fonduri nerambursabile pentru 10 proiecte, cu o valoare cumulată de peste 140 de milioane de euro, vizând aproximativ 210 kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă aproape o cincime din totalul rețelei județene“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Proiectul ,,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăț – Terpezița – Sălcuța – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771“ este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49.616.713,60 euro).

Potrivit anunțului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare are o valoare estimată de 182.388.739,84 lei, fără TVA, din care 88.297.880,38 lei pentru lotul I (tronsonul cuprins între km 4+200 și km 31+850) și 94.090.859,46 lei pentru lotul II (tronsonul cuprins între km 31+850 și km 71+771).

Alte sugestii

Albă ca Zăpada deschide anul acesta porțile Târgului de Paște de la Craiova
„Brâncușiana Junior“ la Muzeul Cărții și Exilului Românesc
„De-aș fi Scufița Roșie“ și „Pic“, spectacole în week-end, la Teatrul Colibri
Continuă campania de colectare a deșeurilor textile
Week-end la Teatrul Colibri cu spectacolele „De-a capra cu trei iezi“ și „Prințul Broască“