#PlanuriDeMinivacanță. Ce facem în Dolj în perioada Paștelui

#PlanuriDeMinivacanță. Ce facem în Dolj în perioada Paștelui


Ne așteaptă, pe mulți dintre noi, câteva zile libere în care ne vom putea bucura la maximum de timpul pe care îl putem petrece așa cum dorim. Mesele în familie, revederea cu cei dragi cu ocazia Sărbătorilor Pascale sunt ocazii minunate să ne încărcăm bateriile și să ne relaxăm.

Noi plusăm cu câteva lucruri de făcut și de văzut în județ, dacă totuși simțiți nevoia să ieșiți din scenariul obișnuit, pentru o plimbare, un picnic în natură sau, de ce nu, pentru o baie de soare. 

Un tur al culelor din Dolj

Cula Cernăteștilor și Cula Izvoranu-Geblescu, din comunele Cernătești și Brabova, vă așteaptă să le vizitați și să le aflați povestea. Aflate într-un cadru natural specific, pe dealuri, fiind construite pe vremuri pentru utilitatea lor ca puncte de observare, suntem siguri că vă vor încânta cu parfumul lor de epocă și cu istoricul lor extraordinar.

O baie de soare pe malurile Dunării

Chiar dacă nu sunt deschise în mod oficial, asta nu vă împiedică să vă urcați în mașină și să vă bucurați de soare pe plajele de pe malul Dunării. La Cetate, la Maglavit, la Calafat ori în alte locuri ascunse de rumoarea urbană puteți evada pentru câteva ore pentru a vă putea bucura de soare și de temperaturile care par să țină cu noi în această perioadă.

Reconectare la umbra copacilor

Pădurile din apropierea malurilor Dunării, dar și celelalte asemenea locații spectaculoase din județ vă pot oferi și ele un context potrivit pentru o escapadă în natură ori pentru un picnic la umbra copacilor. Un pui de somn e și el recomandat acolo, în mijlocul unei liniști pe care o găsim cu greu în oraș!

Locații amenajate pentru timp petrecut frumos

Pentru cei ce preferă un cadru organizat, însă tot în natură, norocul nostru este că avem și astfel locuri amenajate în județul nostru. Un colț de Rai din Bulzești, Păpădia Village din Perișor, La Ciupagi din Ciupercenii Vechi sunt doar câteva dintre spațiile unde vă puteți bucura de un grătar, o plimbare cu barca, ori de bunătăți preparate cu grijă și dragoste din ingrediente locale.

Pescari, pregătiți undițele!

Tot în Dolj, cei ce iubesc pescuitul și tot ceea ce implică el au la dispoziție mai multe bălți și lacuri unde pot practica acest sport. Lacul Țuglui, Balta Teslui, Balta lui Păstorel, Balta Cornu ori Balta Dobrești vă așteaptă să vă întindeți firele și să vă simțiți bine în aer liber.

Sperăm ca sugestiile noastre să vă fie pe plac și, nu uitați, în Noaptea Învierii, merită cu prisosință o vizită la Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru” din Craiova, pentru o slujbă și un cadru de Paște unic și înălțător! Zile liniștite vă dorim!

Alte sugestii

Ediția a zecea a Festivalului „Ioana Radu” transformă Craiova în capitala romanței!
#LecțieDeIstorie. Târgul de Toamnă, în premieră la Cula Izvoranu-Geblescu din Brabova
Târgul Meșterilor Populari – ediția cu numărul 45, la Craiova!
#SăptămânaPurcărete. Legendarul regizor, în prim-plan la Naționalul craiovean!
Parcul „Romanescu”, 121 de ani de frumusețe în sufletul Craiovei!