Teatrul ACT din București, o nouă microstagiune la Teatrul „Colibri” Craiova

Teatrul ACT din București, o nouă microstagiune la Teatrul „Colibri” Craiova


Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, instituția poveștilor din Craiova, continuă tradiția instituită încă din anul 2014, atunci când primul spectacol al Teatrului ACT din București era pus în scenă la noi în oraș. De atunci, au trecut nouă ani și aproape 40 de reprezentații ale teatrului bucureștean la Craiova. 

Așadar, în contextul acestei colaborări, publicul craiovean are ocazia să vadă, în perioada următoare, piese excelente și pline de însemnătate. Prima dintre ele, a cărei reprezentații a avut loc săptămâna trecută, a fost „Acasă/La zoo“ de Edward Albee, montată pentru prima dată în România în varianta integrală, în regia și traducerea lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pashca, avându-i în distribuție pe Ionuț Grama, Ada Condeescu și István Téglás.

La următorul spectacol programat, publicul craiovean are șansa de a se întâlni, din nou, cu marele actor Marcel Iureș, care vine la noi în oraș cu același Teatru ACT, în piesa „Rosto”, adaptare după I.L. Caragiale, regia și scenografia Alexandru Dabija, alături de actorii Dan Rădulescu și Ionuț Toader. „Rosto” va fi jucat joi, 14 decembrie, începând cu ora 19:00. 

Dincolo de microstagiunea Teatrului ACT, Teatrul „Colibri” din Craiova are și el propriile surprize de prezentat publicului. O nouă stagiune deja a început în forță, iar spectacolele pregătite rămân la fel de fascinante, atât pentru publicul tânăr, cât și pentru cei mai mari, pentru că nu este niciodată prea târziu să redescoperim copilul din noi. Mai jos, puteți consulta programul pentru luna decembrie, iar pentru a fi la curent cu toate spectacolele și activitățile Teatrului „Colibri”, vă invităm să dați un like paginii lor de Facebook.
Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova - facebook

Biletele pentru spectacole se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, după următorul program: de luni până sâmbătă, între orele 10:00-13:00/16:00-19:00, iar duminica, între 10:00 și 13:00.

Nu uitați că, tot la Teatrul „Colibri”, este în desfășurare și campania „Du povestea mai departe“, prin care sunt strânse cărți, jucării și rechizite pentru a fi dăruite copiilor defavorizați, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, derulată în parteneriat cu Cornul Abundenței, Asociația „Bucurie pentru viață“ și Logiscool Craiova. Donații se pot face în foyerul teatrului, până la 15 decembrie 2023, de luni până sâmbătă, între orele 10:00-13:00/ 16:00-19:00, dar și duminica, în intervalul 10:00-13:00.

Alte sugestii

Târgul de Paște de la Craiova, deschis în câteva zile! Parcul „Romanescu”, plin de surprize
Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova