#AltfelDePovești. Ce spectacol pregătește Radu Afrim la Naționalul craiovean

#AltfelDePovești. Ce spectacol pregătește Radu Afrim la Naționalul craiovean


Inedită și emoționantă. Așa s-ar putea caracteriza, în cateva cuvinte, noua piesă pe care regizorul Radu Afrim o pregătește împreună cu actorii Teatrului Național din Craiova.

Anunțul a fost făcut de regizor pe Facebook și a venit însoțit de o serie de fotografii realizate de regizor, ale câinilor dintr-un adăpost împreună cu actorii care urmează să joace în spectacol.

„Lucrez în aceste zile la TN Craiova un nou spectacol. Despre câini. Povești cu câini. Monoloage pentru câini. Convorbiri cu câini. Poeme pt câini. Astazi am fost la un adăpost pentru câini de lângă oraș. Cu toți actorii. Documentare pentru roluri. Câteva ore de tandrețe oferite câinilor din adăpost. Prea puține. Ședintă foto. Filmări. Speranțe oferite câinilor. Și la final, abandonul. Fiecare cu ale lui. La repetiția de seară însă, nu s-a putut lucra nimic. Ceva din actori rămăsese acolo. Am abandonat și repetiția. Am mers la bere.

Cred ca e obligatoriu ca fiecare din noi sa mergem măcar odată într-un adăpost pentru câini. Cu sau fără saci de boabe. Preferabil, cu. Și sa ieșim de acolo dacă ne permitem cu un câine. Adăpostul la care am fost noi azi e ținut de o femeie, din banii ei, face sacrificii mari si bănuiesc ca nu e o poveste singulară”, a scris regizorul pe Facebook.

Postarea a atras zeci de reacții din partea oamenilor, care au lăudat inițiativa și care susțin astfel de demersuri.

„În curând (câine cu om/ câine fără om) spectacol pe texte de Simona Goşu, Maria Manolescu, de Dan Coman, Lia Bugnar, Oana Pellea, de Radu Tudoran, Coca Bloos, de mine, filmări cu oameni și câini”, a mai scris Radu Afrim pe rețeaua de socializare.

Impactul social pe care l-ar putea avea o asemenea piesă este unul incredibil de mare, așa că noi ne bucurăm pentru faptul că tema aleasă are legătură cu lumea necuvântătoarelor, care au nevoie de noi pentru a se exprima și pentru a ajunge, în siguranță, într-o casă a lor.

Nu uitați că lângă Craiova avem un adăpost public pentru câinii fără stăpân, care este vizitabil de luni până vineri (10:00 – 14:30) și sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale (11:00 – 13:00). Puteți duce hrană patrupezilor și puteți chiar pleca de acolo cu un prieten bun, sterilizat, microcipat și deparazitat. Pe mai departe, nu e nevoie decât de iubire.

Felicitările noastre, Teatrul Național „Marin Sorescu” și Radu Afrim! Abia așteptăm premiera!

Foto: Radu Afrim - facebook.com/radu.afrim.5

Alte sugestii

IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului
Pedală în Bănie ne încântă iar prin sport, în natura minunată a județului!
Fantasy Park a adus magia pentru toate vârstele în sânul Craiovei
1 iunie, plin de surprize pentru copii, în Dolj!
Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!