Domeniul Coroanei Segarcea

Domeniul Coroanei Segarcea


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Unirii NR.4A, Segarcea 205400, Romania

Despre

Domeniul Coroanei Segarcea se intinde peste un teritoriu binecuvantat, cu sol aspru si soare arzator, ca intr-un amestec pretios de natura si caracter uman. Datorita asezarii pe paralela 44 – paralela de aur a vinurilor – podgoria de la Segarcea beneficiaza de 1.440 de ore de soare pe parcursul ciclului vegetativ, fiind astfel considerata „patrie a Cabernetului”.
Via de la Segarcea adaposteste soiuri de struguri rosii, albi, precum si soiuri cu caracter aromatic, aduse din pepiniere din Franta si Italia. Dintre acestea, o varietate rose, provenind dintr-un nobil Muscat de Frontignan, cultivat in sudul Frantei, a reusit sa supravietuiasca timp de mai bine de un secol in via de la Segarcea, ramanand unica in lume.
Cladirea care adaposteste vinaria si crama a fost ridicata intre 1906 si 1908, pornind de la un proiect al unui arhitect roman, fiind una din primele cladiri din Romania care au folosit beton armat. Crama in forma de cruce, a fost renovata in 2006 dupa planurile arhitecturale originale; este o crama construita pe patru nivele, gravitationala. Aceasta pastreaza inca frumusetea si magia vremurilor interbelice, cu toate ca, din punct de vedere tehnologic, este una dintre cele mai moderne din Romania.
In septembrie 2010, Domeniul Coroanei Segarcea a primit titlul de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, incununand astfel o traditie de 125 de ani de legaturi comerciale cu Casele Regale din Europa.
Vinurile de la Segarcea au fost recunoscute international intr-o serie de concursuri din Europa, Asia si America. Sutele de medalii obtinute in cativa ani au venit ca o incoronare a eforturilor si a pasiunii care au readus la viata Domeniul Coroanei. 
 
Pentru vizite la crama, va rugam sa ne contactati la adresa office@domeniulcoroanei.ro. 
Vizite sambata doar cu programare.
Surse: http://www.domeniulcoroanei.com/ 
https://www.facebook.com/Domeniul.Coroanei.Segarcea/
Foto: Consiliul Județean Dolj

Photo Gallery

Alte sugestii

Viile Almaj

Podgorie / Cramă

Moșia Galicea Mare

Podgorie / Cramă

Vie Vin Segarcea - Domeniile Baniei

Podgorie / Cramă

Crama V.inc

Podgorie / Cramă

Centrul viticol Banu Mărăcine

Cazare - Craiova / Podgorie / Cramă / Vilă - Craiova