Deschiderea Simpozionului "Drumuri Brâncușiene"

Deschiderea Simpozionului "Drumuri Brâncușiene"


Location:

Calea Unirii 16, Craiova 200585, Romania
Dates and Hours:

About

Vineri 1 iulie deschidem cea de-a X-a ediție a Simpozionului de Sculptură "Drumuri Brâncușiene", la Sala de concert a Filarmonicii Oltenia, cu un concert dedicat lui Constantin Brâncuși: Dezleganie, al proiectului Corbu.
Proiectul muzical „Dezleganie” este dedicat Sufletului. Legătura cu arta lui Constantin Brâncuși este sculptura „Începutul Lumii”: „Arta nu face decât să înceapă continuu.”
Dezlegania muzicală este o cădere, o lumină, o umbră, o poveste, un vis, o critică, o revoltă, o trecere de la starea de neființă la cea de ființă, o mișcare continuă a sufletului autentic aflat în starea de grație, o piatră sonoră care se desăvârșește cu fiecare element adăugat sau eliminat. Dezlegania este o legătură între tăcere și sunet, între sunetul ascuns și sunetul vizibil, între material și imaterial, între simplitatea complexă și complexitatea simplității, între fiind-ul dat și fiind-ul donat, iar punctul comun îl găsesc în unitatea contradictoriilor pe care o regăsesc și la Brâncuși și la Sergiu CORBU Boldor. E timpul să simți altfel.
INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.