● Bang ● de Marius von Mayenburg ● regia Theodor-Cristian Popescu

● Bang ● de Marius von Mayenburg ● regia Theodor-Cristian Popescu


Gazdă:


Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Data și ora:

Despre

"Despre dorința irațională de explozii și senzații în sfera politică, o satiră mușcătoare despre dorința de a fi macho, pentru liderii care oferă soluții simple problemelor complexe"
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
BANG
de Marius von Mayenburg
traducerea Elise Wilk
regia: Theodor-Cristian Popescu
scenografia: Mihai Pacurar
video: Mihai Pacurar
light design: Lucian Moga
sound design: Andrei Raicu
asistenta de regie: Tanya Shelepko, Florin Paraschivu
Cu: George Albert Costea, Iulia Colan, Vlad Udrescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Liviu Topuzu, Romanița Ionescu, Alex Calangiu.
„Sunt bărbat și mă aflu în drum spre vârf, și cine se pune în calea mea va fi nimicit.”
Ralf Bang este cu adevărat un om puternic. Chiar din pântece și-a strangulat sora geamănă. Când era copil se simțea superior față de lumea adulților. Apoi a cunoscut o ascensiune rapidă, plasându-se permanent împotriva părinților, împotriva școlii și a tuturor instituțiilor de învățământ, împotriva tuturor celor care nu îl iubesc necondiționat.

★ ★ ★ ★ ★ "Nu avem voie să le spunem NU copiilor. Nu trebuie să le punem limite. Nici interdicții, ca să nu le înfrânăm talentele naturale și să nu le știrbim încrederea în sine. Cel puțin, așa ne îndrumă unii pedagogi moderni. Doar că trend-ul respectiv plus convingerea fiecărui părinte că progenitura lui este specială pot naște un copil-monstru. Aceasta pare să fi fost demonstrația lui Marius von Mayenburg în „Bang” pe care Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova l-a produs în regia lui Theodor-Cristian Popescu, împătimit al renumitului dramaturg german, aflat la a șaptea montare pe un text al său."
Cristina Rusiecki, Revista Cultura


★ ★ ★ ★ ★ "Team-ul Mayenburg – Theodor Cristian Popescu nu se dezminte. Cu partituri bine acoperite de actori și cu multe momente amuzante, „Bang” pune o oglindă ironică în fața dominantelor lumii de azi. Rezultatul este un spectacol amărui-agreabil și plin de viață."
Cristina Rusiecki, Revista Cultura

**Spectacol nerecomandat publicului sub 16 ani

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677