●Pescărușul ● regia Florin Caracala | PREMIERĂ|


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

𝐏𝐄𝐒𝐂Ă𝐑𝐔Ș𝐔𝐋
După A.P. Cehov
Regia și scenografia: Florin Caracala

Pornind de la foarte cunoscuta comedie, „Pescărușul” scrisă de Anton Pavlovici Cehov, spectacolul este o ironizare iconică a universului cehovian.
Actorii încearcă să explice parcursul emoțional al personajelor cehoviene cu detașare și cu umor. Pe parcursul celor 80 de minute se devoalează trăiri intense în care actorii ajung să se confunde cu personajele lui Cehov, generând astfel o abordare inedită a unui text peren.
Rezultatul este un spectacol în care actorii – studenți ai anului al III-lea la specializarea Arta Actorului din cadrul Departamentul de Arte / Universitatea din Craiova – folosesc textul lui Cehov ca o oportunitate de a se juca cu mijloacele teatrale și experimentează, în contra realismului, o punere în scenă (în versuri) a unui text emblematic.
Așa cum Treplev (personajul principal al textului cehovian) caută forme noi ale teatrului la 1896, la fel și actorii caută să exprime o abordare nouă a unui text clasic în 2020.

𝐏𝐄𝐒𝐂Ă𝐑𝐔Ș𝐔𝐋
După A.P. Cehov
Regia și scenografia: Florin Caracala
Text: adaptare colectivă
Asistent de regie: Cătălina Vînătoru
Muzica: Ovidiu Cârstea, Mihai Alexandru
Distribuția: Mihai Alexandru, Cătălin Blendea, Vlad Burdușel, Ovidiu Cârstea, Irina Danciu, Alexandra Mihalcea, Roxana Mutu, Cristian Petec, Delia Toader, Mihai Valentin Viță, Iarina Zidaru

Sinopsis
„Treplev caută forme noi în teatru. Treplev e îndrăgostit de Nina, vecina de la moșia unchiului său, Sorin. Mașa, fata administratorului moșiei lui Sorin, îl iubește pe Treplev. Pe Mașa o iubește Medvedenko, învățătorul cătunului. Arkadina, mama lui Treplev, actriță renumită, e îndrăgostită de Trigorin, un scriitor celebru. Trigorin se îndrăgostește de Nina. Polina Andreevna, mama Mașei, soția lui Șamraev, administratorul moșiei lui Sorin, e îndrăgostită de Dorn, medicul cătunului. Șamraev se simte mai apropiat de cai decât de oameni. Nina se îndrăgostește de Trigorin. Treplev e în conflict cu mama lui, Arkadina, și cu Trigorin, iubitul Arkadinei. Nina pleacă după Trigorin la Moscova. Sorin e bolnav… și tot așa…” (Florin Caracala)

Prețul biletelor este 45 (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44 lei pe platforma online.

Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program L-J 11:00-16:30, V-S 11:00-19:00, D- inchis
TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA
https://tncms.ro
https://www.facebook.com/tncms.oficial
https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova