#CraiovaAdoptăFericire. Ce surprize pregătesc blănoșii de la Centrul de adopții canine craiovenilor

#CraiovaAdoptăFericire. Ce surprize pregătesc blănoșii de la Centrul de adopții canine craiovenilor


Centrul de adopții canine Craiova, care gestionează activitatea de la adăposul canin din oraș, a început să fie din ce în ce mai vizibil în ultima perioadă. Sub sloganul campaniei „Adoptă fericire!”, cățelușii fără stăpân sunt deja vedete în întreg orașul și își așteaptă adoptatorii.

„Misiunea noastră principală în ce privește activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân nu mai este aceea de a captura câinii de pe domeniul public și de a menține sigure străzile. Câinii fără stăpân din municipiul nostru s-au împuținat vizibil în ultimii ani și singurele probleme cu care ne mai confruntăm sunt lipsa sterilizării și abandonul. Este timpul să trecem într-o nouă etapă, în care ne vom implica activ pentru a găsi, pentru fiecare câine ridicat de pe domeniul public, un stăpân potrivit. Am constatat că centrul nostru nu este suficient de cunoscut la nivelul comunității și numărul adopțiilor, mai ales cele locale, a scăzut. Așa că Salubritate Craiova, societatea care gestionează adăpostul canin public din Craiova, a demarat o campanie energică de comunicare pentru a promova adopțiile blănoșilor. Ne vom îndrepta către absolut toate mediile de comunicare și către toate domeniile care fac parte din comunitatea noastră pentru că în Craiova erau, în 2019, 25.000 de câini înregistrați cu proprietar și, probabil, cel puțin tot atâția neînregistrați cu deținător. Așadar, iubitorii de animale sunt o comunitate mare. Iubitorii de animale sunt și microbiști, sunt și oameni de cultură, sunt finanțiști, sunt funcționari, sunt tineri, sunt vârstnici, se află peste tot. Ne-am pliat pe această realitate și am trasat o strategie pentru a crește adopțiile și vizibilitatea adăpostului”, a explicat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al Salubritate Craiova.

Minunea pentru câinii fără stăpân a început chiar de Ziua Internațională a Animalelor, cu un târg de adopții care a fost unul de succes. Mai târziu, o parte dintre patrupede au fost prezentate chiar de jucătorii Universității Craiova, la debutul unuia dintre meciuri. Astfel, ei s-au făcut cunoscuți și au fost chiar adoptați.

„Am conceput campania “Adoptă Fericire” și am început să ne promovăm cu un târg de adopții chiar de Ziua Internațională a Animalelor, care a fost un real succes. De ajutor a fost și mâna întinsă de pet shop-ul Halta Cățelu și producătorul de hrană pentru animale Purina Pro Plan, care au oferit kit-uri pentru fiecare cățel adoptat la toate târgurile de adopții. O altă parte importantă a acestei campanii este colaborarea cu clubul de fotbal Universitatea Craiova, unde am găsit toată deschiderea. Cățeii noștri au intrat pe teren în brațele fotbaliștilor la meciul Universitatea-Academica Clinceni din 18 octombrie și au cucerit inimile tuturor. Unul dintre căței și-a găsit căsuță chiar în seara meciului: înainte de începerea partidei, o fetiță s-a “lipit” pur și simplu de unul dintre cățeii noștri și nu a vrut să mai plece acasă fără el. Și Tedy, un metis de collie care a fost protagonistul unui reportaj despre campania demarată în fotbalul românesc pentru promovarea adopțiilor canine, prezent și el la stadion, a fost adoptat de o familie din Regatul Unit”, a mai precizat Cristina Ghenea.

Blănoșii au ieșit și la cafea, în oraș, ca orice căteluși care se respectă, la Tucano Coffee din Craiova, iar surprizele nu se vor încheia aici pentru ei, explică reprezentații SC Salubritate Craiova.
Tucano Coffee - facebook

„Și pentru că sunt foarte sociabili și jucăuși, cățeii noștri au primit invitație să iasă la o cafea la Tucano Coffee, să îi cunoască lumea. Și le-a plăcut mult de tot, așa că intenționăm să mai organizăm astfel de ieșiri cu ei, dacă pandemia și vremea ne vor permite. Avem în plan multe evenimente pentru că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de adopții. Dacă doriți să oferiți unui suflețel o casă, este suficient să veniți la Centrul de adopții canine Craiova și să vă alegeți un cățel. Este necesar să aveți la voi actul de identitate, pentru a putea intra în adăpost și pentru a adopta. Programul centrului este zilnic, de luni până vineri între orele 10.00 și 14.30, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale între 11.00 și 13.00. Cățeii oferiți spre adopție sunt deparazitați, vaccinați, microcipați și sterilizați, iar adoptatorii vor primi un carnet de sănătate în care este trecut numărul de microcip al cățelului”, a conchis Cristina Ghenea.

Activitatea blănoșilor o puteți urmări pe facebook, pe contul oficial al Centrului de adopții canine, care, după cum ați citit mai sus, pregătește o sumedenie de surprize. Suntem și noi alături de această inițiativă superbă și ne bucurăm să știm că trăim într-un oraș care pune atâta preț pe sufletele celor care nu cuvântă.
Centrul de adopții canine Craiova - facebook

Nu uitați că orice suflet merită o șansă așa că adoptați, adoptați, adoptați, indiferent că vorbim despre câini sau pisici sau orice alte necuvântătoare care merită o nouă șansă la viață!

Foto: Remus Badea, Centrul de adoptii canine Craiova, Universitatea Craiova

Alte sugestii

Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova
Târgul de carte Gaudeamus 22, la Craiova, de astăzi!