#RegalDeFolclor. Festivalul „Maria Tănase” debutează pe 6 septembrie la Craiova


Pasărea măiastră a muzicii românești, Maria Tănase, are la Craiova un festival dedicat, ce reunește momente ale tinerilor cântăreți care aspiră să ajungă nume mari pe scena folclorului românesc. Iar asta încă din anul 1969, la șase ani distanță de dispariția tulburătoare a marii sale voci.

Iată că septembrie se apropie cu pași repezi, iar la începutul lunii vom avea parte de un regal folcloric, la cea de-a 26-a ediție a Festivalului-Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”.

Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, festivalul-concurs va avea loc în perioada 6-10 septembrie și va fi găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Craiovenii și nu numai vor avea șansa să-i asculte pe concurenții înscriși în zilele 8 și 9 septembrie, de la ora 19:00, pe scena Naționalului craiovean, dar și live pe Facebook, la radio ori pe TVR Craiova. Totodată, gala laureaților va avea loc pe 10 septembrie. Toate acestea, în acompaniamentul orchestrelor „Lăutarii” din Chișinău și a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.
Festivalul concurs Maria Tănase - facebook

Biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu”, astfel:
  • 30 lei/ seară (8-9 septembrie)
  • 20 lei (în limita a 40 de locuri pe seară)/ elevi, studenți, pensionari (8-9 septembrie)
  • 40 lei/ Gala Laureaților (10 septembrie)

Până la începerea serilor de spectacol, însă, vă puteți delecta, de asemenea, dacă tot vorbim despre Maria Tănase, cu opera specialiștilor de la Muzeul Olteniei – Secția Etnografie, reunită în colecția dedicată artistei. Aceasta strânge o multitudine de obiecte personale, documente și fotografii care întregesc povestea sa, una unică în peisajul artiștilor din România.
Muzeul Olteniei - Colecția Maria Tănase

Foto: facebook.com/FestivalulMariaTanase, muzeulolteniei.ro

Alte sugestii

Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului
#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!