Baloane pe cerul Băileștiului


„Cine crede-n zbor, e stăpân peste zare”, spunea marele poet și filozof Lucian Blaga. Cel mai probabil, prin asemenea sentiment înălțător oferit de spectacolul cerului au trecut și cei care au avut șansa să zboare, în acest weekend, cu baloanele cu aer cald, în cadrul primului festival de gen din Oltenia.

După Oltenia Moto Fest, festival al motocicliștilor olteni, care a avut loc în luna iulie la Segarcea, iată că și în Băilești a avut loc un alt fel de festival, „Aventura Baloanelor”. O bucurie cu atât mai mare cu cât, se știe, astfel de evenimente înviorează comunitățile și le aduc în prim-plan. Și cine nu vrea un Dolj plin de oameni dornici să facă ceva pentru locurile în care trăiesc?

Deși vremea nu a fost prea prietenoasă cu baloanele, din cauza vântului neputându-se zbura mereu conform programului, cei care au venit au avut parte de mâncare, bere rece, ateliere pentru copii, suveniruri, dar și de un spectacol oferit de zmeiele înălțate pe cerul de deasupra Aerodromului Cilieni. Cea de-a doua seară a avut și o rundă de dans, cu craiovenii de la trupa No Antidote, dar din păcate, fără zboruri. Asta nu i-a împiedicat pe cei veniți să danseze și să se simtă altfel, departe de oraș, de zgomot, la un alt fel de eveniment.

Dar, când s-a putut zbura, a fost excelent. Pentru cei care n-au reușit să ajungă, iată aici un clip realizat de cei de la Radio Oltenia Craiova, de la fața locului:

„Aventura Baloanelor” este primul festival al baloanelor cu aer cald din Oltenia, organizat de Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Oltenia și Aeroclubul României, cu sprijinul Primăriei Municipiului Băilești, dar și a unor sponsori precum Ruris, Azalis Gaz. De distracția copiilor s-au ocupat echipele de la Școala Româno-Britanică, dar și de la Fastrackids Craiova. O primă ediție este un semnal că ceva se dorește a fi făcut în comunitate, astfel de mișcări fiind mai mult decât binevenite.

Nu putem decât să sperăm că va mai urma și o a doua ediție, mai interesantă, mai ofertantă și plină de baloane cu aer cald pe cerul Băileștiului.

Foto: discoverdolj.ro, facebook.com (Aventura baloanelor 2019 event page)

Alte sugestii

#DecembrieMagic. Ce evenimente ne aduc mai aproape Crăciunul
#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție