Bastet Cafe, prima cafenea cu pisici din Craiova


Bastet Cafe, prima cafenea cu pisici din Craiova, și-a deschis porțile la finele săptămânii trecute. Într-o casă primitoare, pe str. General Dragalina nr. 48, sunteți poftiți într-o atmosferă relaxantă, pe ritmuri de jazz, cu cafea, ceaiuri și bere, într-o companie de zile mari: cea a pisicilor care până acum rezidează în Bastet Cafe.

„Am ideea asta de când eram în anul I de facultate, asta fiind acum vreo patru-cinci ani, cred. Am văzut despre toate cafenelele cu pisici, de unde a pornit, că avem și noi în Cluj, Timișoara, București, și am zis că ar fi drăguț să avem și noi, la Craiova. Decizia am luat-o în vara anului 2019 și de atunci am lucrat la acest proiect”, a povestit Arina Păvălan, cea care a avut ideea acestei cafenele.

Pisicile care se află la Bastet Cafe sunt pisici abandonate sau salvate, pentru că aceasta este ideea pe care merge această cafenea. Sunt pisici cu povești mai triste, care au fost lăsate deoparte sau rănite și pe care nu le vrea nimeni. Dacă cineva se atașează de o pisică, o poate adopta. Dar nu atât de ușor, ci e nevoie de niște discuții mai apropiate, tete a tete, pentru ca doritorii să demonstreze că sunt vredinici de pisica dorită.

Până în clipa de față, la cafeneaua Bastet îi așteaptă pe curioși Mimi, bătrânica locului, care nu este de adoptat, Ganesh, Arthur, Nera și Joker, o fetiță care, la momentul deschiderii, era în vizită la veterinar.

Bastet Cafe nu este doar o cafenea de nișă, inspirată de cafenelele de gen din alte orașe, ci și un loc de terapie și de relaxare, un loc unde cei care nu pot avea animale acasă sau cei care își doresc o oază de liniște o pot găsi aici.

Noua cafenea aduce, în premieră, în Craiova, și conceptul de „cafea în așteptare”. Ce înseamnă asta, mai exact?

„Cafeaua în așteptare a fost și ea preluată, dar nu cred să fie în Craiova o cafenea care să aibă acest concept. Cum funcționează? Dacă te simți bine la Bastet Cafe, plătești două cafele, iar una dintre ele rămâne în așteptare pentru persoanele care, poate, nu își permit și își doresc o cafea”, a mai explicat Arina Păvălan.

„Este un concept nou și ar trebui să încurajăm lucrurile noi și dezvoltarea Craiovei. Eu o văd ca pe o dezvoltare. Puteam să-mi fac doar un bar, dar mi-am dorit să fie ceva nou, ca să îmbunătățim orașul, din punctul meu de vedere”, a încheiat Arina.

Cadrul intim, de sufragerie de acasă, e creat de decorurile primitoare, de culorile calde și de „zgomotele” specifice: mieunăturile blânde care te poftesc să intri și să rămâi. Un loc precum Bastet Cafe se naște din iubire pentru animale și pentru oameni deopotrivă, astfel că porțile acestei case vor rămâne cu siguranță deschise pentru mult timp.

Așadar, între 9:00 și 21:00, Bastet Cafe vă așteaptă cu cele mai frumoase și calde sentimente, iar de la vară, cu un plan mai îndrăzneț: cu o terasă liniștită, într-o zonă liniștită de case, dar cu aceeași bunătate, regăsită încă de la deschidere.

Foto: discoverdolj.ro, facebook.com/bastetcaffe

Bastet Cafe

Alte sugestii

#DecembrieMagic. Ce evenimente ne aduc mai aproape Crăciunul
#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție