Călătorie culinară: de-a lungul lumii prin restaurantele cu specific din Craiova


Avantajul timpurilor actuale este că putem călători. Și putem face asta, uneori, și fără să ne părăsim propriul oraș. Vă propunem o călătorie culinară printr-un tur de forță al restaurantelor cu specific din Bănie, unde puteți descoperi aromele țărilor de care vă e dor sau în care vă doriți să ajungeți.

Al’ Za’atar

Dacă cuvintele „hummus”, „halloumi”, „baba ganoush”, „falafel” sau „tzatziki” îți fac poftă de mâncare, atunci Al’ Za’atar este locul creat pentru tine. Iar dacă nu îți sună cunoscut, ai ocazia să le încerci, într-un cadru specific oriental, ce te va ajuta să descoperi o bucătărie aromată și inedită. Bucatele gustoase sunt completate de o delicioasă cafea cu cardamom, care te va energiza cu siguranță!

Al’ Za’atar

Iberico – Bar de Tapas

Iberico e situat în Centrul Istoric al Craiovei, într-o casă superbă, și oferă un meniu cu influențe spaniole concrete. De la fajitas sau quesadilla până la bugerul iberic cu gorgonzola ori platoul de fructe de mare, gustul este poezie și nimic mai mult. Iar un meniu atât de bun nu s-ar putea încheia altfel decât cu un desert tradițional spaniol pe măsură, care să completeze călătoria culinară de pe meleagurile iberice.

Iberico – Bar de Tapas

Trevi

Dacă vrei să guști o pizza ca la mama italienilor acasă, o porție de tagliatelle făcute ca la carte sau aperitive clasice italienești, Trevi este alegerea potrivită. Situat într-o zonă liniștită, Trevi își aduce ingredientele direct din Italia, astfel că garantează un gust excelent și o calitate anume, pe care doar produsele locale italienești o au. Iar asta completează perfect rețetarul original urmat cu sfințenie de către bucătari.

Trevi

La Maison

Nou în peisajul restaurantelor din Craiova, La Maison vine în întâmpinarea pofticioșilor cu un meniu ce are ca superstar coastele gătite lent, aromate și pline de savoare. Fie că vorbim despre coastele de vită Angus, despre aripioarele crocante ori despre cartofii aurii, unși cu sosuri de toate felurile, La Maison are un aer aparte, care așteaptă să fie descoperit. Nici burgerii nu sunt de ignorat, așa că opțiunile sunt multe!

La Maison

Taverna To Petrino

Gust mediteranean plus farfurii sparte plus muzica grecească superbă egal Taverna To Petrino. Un loc călduros și primitor, de familie și nu numai, unde ești binevenit să încerci gustul autentic al Greciei în sânul Craiovei. Lasă-te purtat de aromele de feta, bifteki, buiurdi, saganaki, gyros ori souvlaki și participă la o seară grecească de neuitat, pe sunetul unui buzuki care sună chiar ca pe malurile înspumate ale Greciei.

Taverna To Petrino

Fajitas Tex Mex

O prezență de cinci ani pe piața restaurantelor din Craiova, Fajitas Tex Mex înseamnă mâncare texan-mexicană cu influențe spaniole, într-un meniu generos ce oferă nu doar bucate alese, ci și băuturi specifice. Un vin chilian sau felurile diferite de tequila completează gustul mâncării, fie că ne referim la un burrito, la nachos, croquetas sau la o tarta de queso.

Fajitas Tex Mex

Foto: facebook.com

Alte sugestii

#PoveștileZidurilor. Cum să fii explorator urban în Craiova
#EuroVelo6. Frumusețile Doljului vor putea fi admirate de pe bicicletă
#UnireaPrincipatelorRomâne. O plimbare istorică printre busturile și monumentele din județ
Cum sărbătorim Ziua Culturii Naționale
#AventuriÎnAer. Începe 2023 cucerind cerul Doljului!