Centrul „Constantin Brâncuși” își deschide porțile pe 15 septembrie. Vezi aici ce se află înăuntru!


Centrul „Constantin Brâncuși”, construcția unicat în lume, un vis împlinit al administrației județene, dar și al arhitectului Dorin Ștefan, care l-a conceput ca pe ceva măreț și fără egal, își va deschide porțile pentru vizitatori pe data de 15 septembrie.

Proiectul fără precedent vine în fața craiovenilor, a doljenilor și a tuturor vizitatorilor printr-un aspect avangardist, arhitectul Dorin Ștefan fiind inspirat de o schiță făcută de Constantin Brâncuși pentru „Templul Meditației”, un monument proiectat de acesta la solicitarea unui maharajah ce dorea construirea unui mausoleu închinat amintirii soției sale. 

Astfel, construcția de sticlă, înaltă de 12 metri, alcătuită din 23 de lamele și pereți din sticlă ce cântăresc peste 200 de tone, are la subteran un spațiu generos care va conține mai multe surprize pentru vizitatori.

Vă dăm doar câteva indicii:
  • un loc conceput ca o cafenea artistică, unde vă puteți bucura de o băutură caldă în timp ce parcurgeți cu privirea spațiul expozițional;
  • un mini cinematograf unde vor putea fi urmărite filme despre viața lui Brâncuși;
  • plasme 3D cu operele lui Brâncuși aflate în Muzeul de Artă;
  • o cronologie care documentează evoluția lui Brâncuși de la Hobița la Paris;
  • grinzile de lemn aduse de V. G. Paleolog de la atelierul lui Brâncuși de la Paris
și multe altele. 

Prin inaugurarea de pe 15 septembrie, Craiova și Doljul adaugă pe propria hartă un produs turistic internațional ce va aduce, cu siguranță, o mulțime de turiști în această zonă, mai ales în contextul proximității sale față de Muzeul de Artă.

Astfel, doar 2 săptămâni ne mai despart de evenimentul care se anunță a fi unul așteptat de toată lumea, după atâția ani în care cei mai pricepuți din domeniul acestui fel de lucrări au contribuit și au reușit să ridice un vis al unei întregi comunități.

Rămâneți cu Discover Dolj și săptămâna viitoare, pentru un interviu în exclusivitate cu Cosmin Vasile, președintele Consiliul Județean Dolj, despre acest proiect și despre ceea ce înseamnă el pentru comunitatea noastră.

Alte sugestii

#PoveștileZidurilor. Cum să fii explorator urban în Craiova
#EuroVelo6. Frumusețile Doljului vor putea fi admirate de pe bicicletă
#UnireaPrincipatelorRomâne. O plimbare istorică printre busturile și monumentele din județ
Cum sărbătorim Ziua Culturii Naționale
#AventuriÎnAer. Începe 2023 cucerind cerul Doljului!