#CraiovaÎnvingePandemia. Maratonul de vaccinare, o dovadă de spirit civic și de solidaritate

#CraiovaÎnvingePandemia. Maratonul de vaccinare, o dovadă de spirit civic și de solidaritate


Craiova găzduiește, în aceste zile, Maratonul Vaccinării, care se desfășoară până pe data de 17 mai, 24 de ore din 24, cu serul Pfizer, fără programare, pentru a le oferi ocazia tuturor cetățenilor care doresc să se vaccineze să facă asta. Totul are loc la Stadionul „Ion Oblemenco”, devenit casă, timp de șapte zile și nopți, pentru medici, militari, voluntari și toate instituțiile implicate.

Campania este derulată în parteneriat între Instituția Prefectului – Județul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj, Direcția de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Națională de Medicină de Familie și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Până miercuri după-amiază, adică în circa 48 de ore de la începerea maratonului, peste 1.500 de oameni aleseseră să se vaccineze la centrul de la Stadionul „Ion Oblemenco”, ceea ce, pentru cei implicați, înseamnă un număr încurajator de mare, care continuă să crească și în aceste momente.

Dar dincolo de aceste cifre, în spatele campaniei de vaccinare este vorba de oameni și de povești, dar și de motivele ce i-au făcut pe fiecare să iasă din casă și să se vaccineze. Am văzut, împreună cu ceilalți voluntari, oameni deciși să își reia viețile și să își recapete vechile obiceiuri pe care pandemia i-a împiedicat să le aibă. Iar a se alătura unui asemenea demers printr-un simplu gest de normalitate spune foarte multe despre comunitatea în care trăim.

Vaccinarea nu mai înseamnă – sau nu ar mai trebui să însemne – frică, spaimă și știri false injectate în societate, ci înseamnă o doză de speranță, cu efect vizibil, acea doză care ne va face să ne strângem din nou în brațe cu cei dragi și să spunem „adio” ultimului an și jumătate.

Numai o comunitate strânsă, putem să-i spunem chiar „familie”, poate face minuni; asta am simțit și noi la maratonul de vaccinare: studenți voluntari pasionați de ceea ce fac, medici dedicați și cetățeni care și-au luat un răgaz pentru a asculta vocile care contează cu adevărat și au venit să se vaccineze.

Aveam nevoie de o pandemie ca să arătăm că suntem împreună într-un mare meci cu un virus care ne-a pus viețile pe pauză? Probabil că da sau poate că nu. Dar știm ceva concret: avem o realitate și posibilitatea de a o schimba cu simplul gest de a ne vaccina.

Ce trebuie să știți dacă nu v-ați vaccinat încă:
  • Vaccinarea se face la liber în orice centru din țară, doar pe baza prezenței la fața locului, cu buletinul;
  • Medicii și voluntarii sunt alături de oameni inclusiv pre- și post-vaccinare;
  • Înțepătura nu doare deloc – vă spunem pe cuvânt!
  • Cu fiecare persoană vaccinată se apropie relaxarea restricțiilor și se întrevede un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi.

Oamenii minunați de la Stadionul „Ion Oblemenco” vă așteaptă zi și noapte să vă imunizați, până pe 17 mai, și să trăiți experiența acestui vaccin ca pe o muncă de echipă, alături de toți cei care își dedică timpul acestui proces. Împreună, numai împreună, putem să învingem un dușman invizibil care ne-a luat aproape tot, dar nu și solidaritatea pe care, cumva, reușim să o păstrăm neatinsă. 

Foto: Instituția Prefectului Dolj, discoverdolj.ro

Alte sugestii

Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova
Târgul de carte Gaudeamus 22, la Craiova, de astăzi!
Târgul de Paște revine la Craiova, în magicul Parc „Romanescu”
Mărțișor pe toate gusturile, la Craiova
Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului