#DecembrieMagic. Ce evenimente ne aduc mai aproape Crăciunul


Crăciunul e din ce mai aproape, iar acesta nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru toată lumea. Avem un decembrie inedit, plin de evenimente care mai de care mai clasice sau mai deosebite. Studiază lista de mai jos și alege ce-ți place; de ce nu, fă-ți un cadou și bucură-te de, probabil, cea mai frumoasă lună din an. 

Începem cu data de 8 decembrie, când Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj ne invită la Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”. La eveniment vor participa ansambluri și grupuri folclorice din Dolj, Gorj și Mehedinți, într-un spectacol ce va impresiona, cu siguranță, prin autenticitate și apropierea față de tradiții. Intrarea este liberă, iar totul va avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”. 
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj - facebook

Corul Madrigal vine pe 11 decembrie la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova pentru „Pe drumul Crăciunului” un regal muzical care aduce o poveste despre familie, iubire și speranța regăsirii în vremuri de cumpănă. Alături de Corul Madrigal, vor urca pe scenă și copiii din corurile Cantus Mundi România din Craiova. Biletele sunt disponibile aici:
Bilete la Madrigal - Pe drumul Craciunului - 11 decembrie 2022 Corul Madrigal - facebook

Probabil un concert ce s-a lăsat așteptat o bună perioadă de timp este cel al trupei Vița de Vie, în colaborare cu Orchestra Filarmonicii Oltenia, ce va avea loc în cadrul celei de-a 49a ediții a Festivalului Craiova Muzicală, pe 13 decembrie. Cu siguranță, sound-ul actual al celor de la Vița de Vie, îmbinat cu muzica simfonică, vor cuceri din prima! 
Bilete la Vița de Vie - 13 decembrie 2022 Filarmonica ”Oltenia” Craiova - facebook

Opera Română Craiova ne pregătește o surpriză de zile mari! Actorii, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova vor face echipă bună cu soprana Barbara Frittoli, trupa Subcarpați și cvartetul Asturia Girls, prezentându-ne „Magia Crăciunului la Operă”, duminică, 18 decembrie, la Sala Polivalentă din Craiova. Biletele sunt disponibile online, dar și la și la Agenția de bilete a Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă.
Bilete la Magia Craciunului la Opera - 18 decembrie 2022 Opera Română Craiova - facebook

Pe măsură ce Sărbătorile de Iarnă se apropie, la fel o fac și evenimentele tipice acestei perioade. Așadar, a venit vremea și pentru Regalul Vienez de la Craiova, unde membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se vor alătura și Orchestra Operei Vox. Pentru prima dată în România, două orchestre își dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice. Totul va avea loc pe 20 decembrie la Teatrul Național Craiova. 
Bilete la Regal Vienez - Concert Extraordinar de Craciun - 20 decembrie 2022

Alegeți ce vă placeți și mergeți să fiți plini de bucurie. Ea nu e legată neapărat de Crăciun, ci de faptul că suntem împreună, pentru încă un an, într-un loc în care lucruri minunate se întâmplă! 

Alte sugestii

Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!
#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj
#DoljuNBucate. Racii doljeni, vedetele unei parade gastronomice de excepție
#NoapteaEuropeanăAMuzeelor. Ce muzee și instituții putem vizita în seara de 13 mai
#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri