Destinații de vis de pe Aeroportul Internațional Craiova


Vara (și nu numai) e plină de surprize pe Aeroportul Internațional Craiova! Nu mai puțin de zece destinații #DeVis, operate de Wizz Air, vă stau la dispoziție, pentru un city break sau, de ce nu, pentru o vacanță „full option”. Vi le prezentăm mai jos, pe fiecare dintre ele, cu câteva obiective importante de neratat din fiecare oraș-destinație.

Paris – Beauvais

De la vestitul Turn Eiffel, până la Muzeul Luvru și bucătăria franceză la care-ți lasă gura apă, Parisul e un oraș care te va fermeca, în mod sigur. Dacă ai noroc, poate prinzi și un show la Moulin Rouge sau, de ce nu, dacă ai și copiii cu tine, o vizită la Disneyland Paris le va crea o amintire pentru toată viața.

Koln

Koln înseamnă unul dintre cele mai efervescente și fermecătoare orașe din Germania, iar dacă nu l-ai vizitat până acum, ei bine, ar fi cazul să o faci. Sunt multe de văzut acolo, de la Domul din Koln la Muzeul de Ciocolată. De asemenea, poți vedea un meci al echipei FC Koln sau poți gusta din delicioasa lor bere, Kolsch, servită în pahare mici și subțiri ca să nu-și piardă nici savoarea, nici răceala. 😊 

Rome – Ciampino

„On An Evening in Roma”, spunea cântărețul Dean Martin, poți face foarte multe lucruri, inclusiv să te bucuri de o vacanță specială în doi. Totul în jur e făcut, parcă, să te îmbie, fie că vorbim despre vinurile italienești sau bucatele deosebite. Nu uităm nici de Vatican, un must-see dacă ajungi la Roma.

Bologna

Ce poate fi mai frumos decât să mânânci o porție cinstită de spaghete bolognese exact la mama lor acasă? Poate, să vizitezi Piazza Maggiore sau să vezi turnurile înclinate ale Bolognei. Nici la Muzeul Arheologiei din Bologna nu ar strica să ajungi sau chiar la Galeria Națională din oraș. Orice ai alege, noi credem că totul va merge strună.

Bergamo

În Bergamo sunt multe lucruri și locuri de văzut și de vizitat, dar o să ne limităm doar la câteva dintre ele. Avem Parcul Faunistic Le Cornelle, o așezare de 100.000 de metri pătrați ce întrupează o grădină zoologică și un parc de aventuri, avem Domul din Bergamo, sau Catedrala di Sant’Allessandro, una dintre cele mai frumoase și semnificative obiective arhitecturale din oraș. Vă mai spunem, desigur, despre Citta Alta, Piazza Vecchia, Basilica Santa Maria Maggiore sau Capela Colleoni.

Bruxelles – Charleroi

Una dintre cele mai frumoase capitale din Europa vă așteaptă cu brațele deschise să-i gustați mâncărurile delicioase și versatile, berile reci și de toate felurile, să-i cunoașteți arhitectura veche și oamenii. Începem cu Grand Place, din centrul orașului, continuăm cu clădirea Old England, ce găzduiește un muzeu cu peste 2.000 de instrumente muzicale, mergem și la Notre Dame du Sablon, catedrala gotică ridicată în secolul 14, râdem puțin la Manneken Pis, iar apoi alegem din multitudinea de cârciumi și bodegi, mai noi și mai vechi, unde să ne reîncărcăm bateriile pentru restul vizitelor ce urmează. Iar ăsta e doar începutul.

Londra – Luton

Pentru cei care apreciază vremea – să-i spunem – mai puțin caldă, pub-urile vechi, clădirile impresionante sau cultura alternativă, avem de toate la Londra. Mergeți neapărat în centrul multiculturalismului sau al underground-ului, în Camden Town, vizitați Westminster Abbey, Big Ben sau Alexandra Palace pentru un gust al arhitecturii englezești și mergeți mult, dar mult pe jos, pentru că aveți ce vedea în capitala Marii Britanii!

Birmingham

Al doilea cel mai mare oraș după Londra din Marea Britanie își respectă statutul și are și de ce. Doar câteva motive: Muzeul Național al Motocicletei, Centrul Național al Vieții Acvatice, o tură cu trenul cu aburi Shakespeare Express, Parcul Sheldon, Catedrala Saint Phillips sau Filarmonica din oraș.

Madrid

Madrid, oh, Madrid, ce povești frumoase s-au scris aici! Capitala Spaniei este gazdă a unor minunate monumente și locuri de văzut și de vizitat, dintre care amintim Retiro Park, Palatul Regal, Stadionul Santiago Bernabeu, un templu al fotbalului, Muzeul Național de Arheologie, Mercado San Miguel și nu putem uita de un spectacol de flamenco autentic, la un pahar de sangria, toate la lumina lumânării.

Barcelona

Nu în ultimul rând, de pe Aeroportul Craiova puteți merge în Barcelona. Ce nu trebuie să lipsească din itinerariul vostru? Catedrala La Sagrada Familia, un mastodont al arhitecturii, visul lui Antoni Gaudi la care încă se lucrează după 140 de ani de la începere, plajele însorite al Barcelonei, stadionul Camp Nou, Fundacio Joan Miro, ce poartă numele unui artist care a dus suprarealismul la un alt nivel și, bineînțeles, ca la orice destinație care se respectă, nu poate lipsi un „tur” al gastronomiei locale.

Sperăm că v-am făcut măcar poftă să faceți un research și să alegeți ceea ce vi se potrivește cel mai mult. Pentru bilete, consultați site-ul Aeroportului Internațional Craiova sau cel al Wizz Air.
www.aeroportcraiova.ro www.wizzair.com

„Căpitanii de zbor” de la Discover Dolj vă urează zbor plăcut și vacanțe minunate!

Alte sugestii

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova