#DistracțiaÎncepeAcum. Artele, stăpâne peste vară la Craiova

#DistracțiaÎncepeAcum. Artele, stăpâne peste vară la Craiova


Anotimpul cald începe, oficial, de astăzi, odată cu solstițiul de vară, și putem spune start distracției și evenimentelor care vin să facă din perioada aceasta una perfectă!

Iată ce v-au pregătit instituțiile și organizatorii de evenimente pentru lunile următoare: 

IntenCity Festival

Cea de-a doua ediție a Festivalului IntenCity de la Craiova (30 iunie – 2 iulie) aduce, în acest an, în fața publicului, trei headlineri de renume în cele trei seri diferite. Enrique Iglesias, Godz Of Rock și DJ Tiesto sunt numele cele mai așteptate de pe scena festivalului, care vor fi completate de alți artiști celebri, fie ei naționali sau internaționali. În acest an, IntenCity înseamnă două scene, atât pe Stadionul „Ion Oblemenco”, cât și în interiorul Sălii Polivalente.

Găsiți bilete pentru eveniment, aici:
Bilete IntenCity Festival 2023

Festivalul de Datini și Obiceiuri „Tradițiile Verii”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, alături de Consiliul Judeţean Dolj, vă invită să cunoașteți cele mai frumoase obiceiuri ale verii din zona noastră! Festivalul de Datini și Obiceiuri „Tradițiile Verii” va avea loc pe 22 iulie și se va afla la cea de-a XI-a ediție, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“. Ansambluri folclorice vor aduce pe scenă obiceiuri specifice sezonului estival, pe care le regăsim în lumea satului: Sânzienele sau Drăgaica, Paparudele, un obicei de însurătoare, Muma Ploii sau Primul colac, obiceiuri cu o simbolistică aparte, în care sunt adunate credințele omului gospodar că aduc binecuvântare pământului și vieții.
FESTIVALUL DE DATINI ŞI OBICEIURI „TRADIŢIILE VERII“ - ediţia a XI-a, Craiova 2023

Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”

Ediția cu numărul 11 a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” va debuta pe 24 iulie și va dura până pe 1 septembrie. Astfel, timp de peste o lună, participanții sculptori își vor realiza operele, cu tema de anul acesta, „Ziua Independenței”, în Parcul Tineretului din Craiova. Cei curioși pot merge să îi vadă la lucru și să afle cât mai multe despre acest proces de sculptură. Operele rezultate în urma Simpozionului vor rămâne în oraș, pentru a decora spațiul urban.
Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, ediția a XI-a, 2023

Festivalul Luminii

Organizat de Cercetașii României Craiova, Festivalul Luminii va fi, pentru a șasea oară, un spațiu de manifestare artistică pentru tinerele talente, cu ateliere interactive, sesiuni muzicale acustice, spectacole de improvizație, jonglerii cu foc, și multe alte surprize. Totul va avea loc în Parcul „Nicolae Romanescu” (Zona Foișorului Fanfarei), unind la un loc idei, perspective și oameni și însuflețind spațiul orașului, precum și pe oamenii din el.
Festivalul Luminii Craiova 2023

Puppets Occupy Street – Fantasy Edition

Cea de-a zecea ediție a festivalului care a pus Craiova pe harta teatrului de animație mondial revine și anul acesta. În deja tradiționala perioadă, 25 august – 1 septembrie, orașul nostru se va transforma din nou într-o imensă scenă, pentru trupele internaționale de teatru care vor veni aici să îi farmece pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă. Ateliere de creație, concerte, piese de teatru sau parada păpușilor gigant sunt doar câteva dintre ingredientele unui festival reușit, pe care de abia îl așteptăm!
Puppets Occupy Street Festival

Alte sugestii

Târgul de Paște de la Craiova, deschis în câteva zile! Parcul „Romanescu”, plin de surprize
Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova