#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție


Adrian Păunescu, poetul care a influențat și schimbat viețile a generații întregi, este omagiat la Craiova pentru al optulea an, în cadrul Festivalului Internațional „Adrian Păunescu”, ce va avea loc între 1 și 3 decembrie. 

Deși născut în Basarabia, Adrian Păunescu și-a petrecut cea mai pare marte a copilăriei în comuna doljeană Bârca, acolo unde există și o casă memorială ce-i poartă numele. În Craiova, a absolvit studiile Colegiului Național „Carol I” și mereu a rămas unit de această zonă a țării mai ales prin legătura sa strânsă cu echipa de fotbal Universitatea Craiova, alături de care a cântat, a plâns, a râs și a iubit. 

„Pentru toți cei care mai cred că muzica și poezia nu au ecou în zadar, această nouă întâlnire aduce, pe lângă evenimente excepționale pe afișul fiecărei seri, cele două concursuri care deja ne-au făcut prezenți în viețile oamenilor, ani și ani la rând: Concursul Internațional de Poezie și Concursul de Muzică Folk, ambele premiate în bani, diplome și cărți/CD-uri”, spun organizatorii de la Fundația Culturală Iubirea. 

Festivalul debutează pe 1 decembrie, în Piața Frații Buzești, iar pe scenă vor urca Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu și trupa TOTUȘI (Rareș Suciu și Ionel Tănase), Mădălina Amon, Magda Puskas, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Emeric Imre, Cătălin Stepa, George Nicolescu, Dinu Olărașu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Generația Folk, Mircea Baniciu. 

Pe 2 decembrie, de la ora 11.00, se va desfășura o nouă ediţie a Concursului de Muzică Folk, iar de la ora 19.00, la Teatrul Național „Marin Sorescu”, va avea loc un spectacol extraordinar al lui Horațiu Mălăele, cu invitatul special Nicu Alifantis. 

În ultima zi a festivalului, pe seară, după o vizită la casa părinților poetului din comuna Bârca, iubitorii de adevăr și de frumos sunt invitați la Filarmonica Oltenia pentru o seară cu actorul Dorel Vișan și folkistul Marius Bațu. La finalul serii, vor fi acordate și premiile pentru Concursul de Muzică Folk, dar și pentru Concursul Internațional de Poezie. 

Foto: bzi.ro 

Alte sugestii

Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului
Universalul Brâncuși, celebrat din nou, de ziua lui, la Craiova
#MonthOfLove. Ce facem de Ziua Îndrăgostiților și de Dragobete
#WeLoveCulture. Februarie artistic, la Craiova
#24Ianuarie local. Cum sărbătorim Mica Unire