Drumul Craiova-Cetate, aproape de finalizare. Piste pentru bicicliști și multe locuri de vizitat, pe un drum nou


Celor care își doresc să viziteze județul Dolj le va fi mult mai ușor de acum încolo, având în vedere că reabilitarea drumului județean Craiova-Cetate este aproape finalizată. Investiția de circa 50 de milioane de euro vine atât în sprijinul cetățenilor, cât și al investitorilor, dar și al vizitatorilor care vor ajunge mult mai ușor către sud-vestul județului.

O veste excelentă vine și pentru bicicliștii din județ, cărora le va fi mult mai ușor să-și facă drumurile necesare sau să viziteze județul altfel decât cu mașina, având în vedere că pe acest drum vor exista și piste pentru bicicliști, mai exact 21,2 kilo­­­­­­­­­­­metri de astfel de trasee.

„Odată cu finalizarea celor 3,3 kilometri de drum în intravilanul localității Caraula, se încheie operațiunea de asfaltare cu primul strat pe toată distanța cuprinsă între Râpa Roșie și Cetate, urmând ca stratul de uzură să se toarne în primăvara anului viitor. În perioada următoare vor continua lucrările de amenajare a trotuarelor și a pistelor de cicliști în localitățile Vârtop, Caraula și Cetate. Pe primul tronson de drum se continuă lucrările la podul peste râul Jiu din comuna Bucovăț, dar și în intravilanul comunelor Bucovăț și Terpezița, la structura drumului și la execuția rigolelor de acostament și cele carosabile”, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

În cadrul proiectului, au mai fost modernizate nouă poduri și 31 de podețe, dar au și fost construite, de la zero, alte 11 podețe. Astfel că toate aceste lucrări fac din DJ Craiova – Cetate o investiție binemeritată pentru județ.

Sigur că, în viață, călătoria este foarte importantă, mai ales dacă e făcută pe un drum bun, dar zicem noi că și destinația.

Așa că, odată cu realizarea acestui drum, veți avea ocazia să vizitați mai ușor și mai confortabil locuri precul Portul Cultural Cetate, superbele maluri ale Dunării, superbul conac Barbu Drugă sau alte puncte de atracție, de data aceasta de pe drum, cum ar fi Biserica „Sf. Nicolae” din comuna Unirea, ce datează din 1901.

Într-un weekend liber, nimic nu se compară cu o plimbare cu mașina și cu descoperirea de noi locuri. Vă invităm și noi să faceți asta, să fotografiați și să postați pe Insta și Facebook, cu hashtag-ul #discoverdolj, cele mai frumoase descoperiri ale voastre!

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj