#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024

#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024


Festivalul Internațional „Shakespeare” de la Craiova care împlinește, în acest an, 30 de ani de la lansarea sa din 1994, revine în fața spectatorilor cu o ediție mai generoasă decât a fost vreodată!

Totul va avea loc în perioada 16-26 mai, atunci când publicul va avea ocazia să urmărească 30 de spectacole de Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage și alți regizori de renume mondial, ce vor fi montate în șapte săli de spectacole din Craiova, în timp ce în peste 30 de spații convenționale și neconvenționale, pe străzile din cartiere, piețe și parcuri, se va simți spiritul shakespearian.
Festivalul International Shakespeare, Craiova

Ediția din acest an înseamnă și peste 300 de evenimente - spectacole, concerte, expoziții, parade, sesiuni de comunicări, conferințe, lansări de carte, ateliere teatrale studențești - vor prilejui o călătorie în spațiu și timp, din anul 1600, prin Shakespeare Village, până în viitor, prin Shakespeare Dimensions: o incursiune în realitatea virtuală într-un cub multimedia bazat pe inteligență artificială, sprijinit de NEPI Rockcastle și găzduit de Promenada Mall.

Biletele pentru spectacolele de la Sala Amza Pellea, alături de cele care vor fi jucate la Sala I.D. Sârbu, Casa de Cultură a Studenților, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Ramada Hall, Tipografia și Filarmonica Oltenia au fost puse în vânzare. Programul este disponibil la linkul de mai jos, iar abonamentele sunt disponibile la agenția de bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu”.
Programul festivalului

Cea de a XIV-a ediție a Festivalului Internațional „Shakespeare” este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova și Fundația Shakespeare. În anul în care Festivalul Internațional Shakespeare împlinește 30 de ani de existență, organizatorilor tradiționali li se alătură un partener nou - Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale", București.

Astfel, festivalul va avea, pe lângă dimensiunea creativă, una educativă. În 2024, pentru prima dată de la înființarea Festivalului Internațional „Shakespeare”, UNATC organizează o secțiune dedicată exclusiv viitorilor artiști de teatru și cineaști: "UNATC Fringe Festival - Shakespeare unleashes students". Timp de 11 zile, în 22 de spații alternative, dispersate în întregul oraș, studenții UNATC vor da viață creațiilor lui William Shakespeare și vor recompune universul marelui dramaturg în mijlocul comunității.

Vă așteptăm și pe voi la Craiova în universul magic al teatrului și al nemuritorului, universalului Shakespeare! Yes, we Will!

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj