Elena Teodorini, marea doamnă a operei românești, onorată în fiecare an, la Craiova

Elena Teodorini, marea doamnă a operei românești, onorată în fiecare an, la Craiova


Craioveanca Elena Teodorini, marea cântăreață de operă și prima din România care a urcat pe scena teatrului Scala din Milano, este un simbol al Craiovei și va continua să rămână astfel pentru foarte mult timp de acum încolo.

Ultima divă a secolului al XIX-lea și prima divă a României are, așadar, un loc special în inimile craiovenilor, mai ales că, aici, în fiecare an, moștenirea ei culturală imensă este readusă în fața publicului prin munca celor de la Opera Română Craiova, patronați spiritual de imensa personalitate culturală.
Elena Teodorini

Instituție de prestigiu în țară și în afara granițelor, Opera Română Craiova are, în desfășurare, chiar în această perioadă, cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, o bucurie a muzicii, a actoriei, a dansului și a artei vechi de sute de ani: opera, care dincolo de ceea ce înseamnă ea, conform dicționarului, este însăși de o complexitate atât de mare încât devine armonie în tot ceea ce întruchipează.

Cu prima ediție desfășurată în 1992, festivalul continuă și astăzi să reunească artiști importanți care vin la Craiova și dau viață celor mai frumoase povești din opera mondială. Istoricul întreg al festivalului poate fi consultat aici:
Istoric Festival

Pentru ediția din acest an, vă sfătuim să nu ratați cele două spectacole rămase, pe 18 noiembrie, la ora 19:00, în Promenada Mall (Gala de Operă și Operetă) și pe 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia”, unde va avea loc Gala de Operă Callas & Puccini.
Program Festival

În afara festivalului, artiștii Operei Române Craiova continuă să farmece publicul prin opere și operete, prin spectacole de balet, dar și prin turnee în afara României. Cel mai recent turneu al Operei Române Craiova a avut loc în Germania, unde întreaga echipă a avut bucuria să prezinte ­­publicului operele „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi și „Tosca” de Giacomo Puccini.

Vă invităm și noi să deveniți parte din povestea magică a operei craiovene, oricând, aici, acasă! Fiți la curent cu toate spectacolele Operei Române Craiova pe paginile oficiale!
www.operacraiova.ro Opera Română Craiova - facebook

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj