Târgul de Paște de la Craiova a transformat Parcul „Nicolae Romanescu” într-un tărâm de basm

Târgul de Paște de la Craiova a transformat Parcul „Nicolae Romanescu” într-un tărâm de basm


Târgul de Paște de la Craiova, deschis oficial pe 1 aprilie, a devenit un punct de atracție important atât pentru craioveni, cât și pentru turiștii veniți în orașul nostru să admire unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură peisagistică din țară, Parcul „Nicolae Romanescu”. 

Desfășurat sub tema „Alice în Țara Minunilor”, Târgul de Paște înseamnă distracție pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei mici, fascinați de lumea poveștilor pusă în scenă într-un cadru feeric. Căsuțe unicat, pictate și sculptate de artistul local Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, flori gigant, personaje de poveste, peste 100.000 de flori naturale, o feerie de lumini și multe alte surprize pot fi admirate în cadrul târgului, desfășurat pe o mare parte a parcului al cărui proiect de arhitectură a fost premiat cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris (1900).

Primăria Craiova, organizatorul târgului, a inclus în programul târgului și diverse evenimente artistice, ce au loc în fiecare weekend, ori interactive, precum ateliere de ceramică, olărit, șah, pictură sau improvizație, dar și treasure hunts. Pofticioșii sunt invitați să guste din bunătățile aduse de zeci de comercianți din mai multe zone ale țării și să se bucure de articole și decorațiuni unicat, făcute de artizani, iar iubitorii de adrenalină se pot întrece la o plimbare cu hidrobicicleta pe lac sau cu karturile pe velodromul din parc. 

Cei care vor să vadă și o altă perspectivă a Craiovei trebuie să știe că au la dispoziție și un autobuz etajat ce va circula pe toată perioada târgului, între orele 10:00 și 20:00, din oră în oră, pe următorul traseu: Sala Polivalentă – Biserica „Sf. Dumitru” – Agronomie - Grădina Botanică (Schmidt) – Primăria Craiova (English Park) - Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) - Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prețul biletului este de 3 lei și poate fi cumpărat direct din autobuz. Noi vă încurajăm să apelați la acest mijloc de transport și să lăsați mașinile acasă, pentru o experiență unică! 

Târgul de Paște va rămâne deschis vizitatorilor până la data de 1 mai. Pentru evenimentele din cadrul târgului și programul la zi, vă invităm să stați cu ochii pe calendarul acestuia de pe Facebook!
Târgul de Paște 2023

Haideți să trăim împreună magia unei sărbători speciale, într-un loc spectaculos!

Alte sugestii

Luna Crăciunului în 5 evenimente magice, la Craiova
Teatrul ACT din București, o nouă microstagiune la Teatrul „Colibri” Craiova
Craiova a dat startul sărbătorilor de iarnă în România! Târgul de Crăciun, deschis pentru vizitatori
Haideți #ToțiLaNațional!
Elena Teodorini, marea doamnă a operei românești, onorată în fiecare an, la Craiova