#GusturileVerii. Unde găsiți cele mai proaspete legume și fructe din Dolj


Doljul e cunoscut pentru solul roditor, pentru producția de legume și fructe de sezon, al căror gust e inconfundabil. Ar fi și păcat să nu cumpărăm local, de la producători, mai ales când avem atâtea și atâtea opțiuni și soiuri dintre care să alegem.

În clipa de față, piețele din Craiova sunt pline ochi de legume și fructe de vară: porumbul este copt, roșiile au început și ele să se coacă, avem pepeni de toate felurile, castraveți, ardei, vinete… Pe scurt, e vremea perfectă pentru o cură de detox cu legume și fructe locale.
Piețe și Târguri Craiova - facebook

În Piața Mare, cea mai ofertantă dintre toate, găsiți aceste bunătăți la prețuri accesibile, cu un gust pe măsură. Nu vă sfiiți să vă faceți proviziile pentru murături, bulion ori zacuscă, pentru că toamna ne bate la ușă și n-am vrea să ne prindă cu cămara goală. 😊 

Totodată, în Piața Chiriac, recent inaugurată de autorități, găsiți exclusiv producători exclusiv români, dar și primul magazin din țară cu produse exclusiv românești, pe lângă rodurile obișnuite ale solului. Pe lângă aceste două locații, vă mai stau la dispoziție Piața 1 Mai, Piața Valea Roșie ori Piața Craiovița.

De altfel, vă invităm să luați și pulsul piețelor agro-alimentare din județ, construite astfel încât producătorii din zonele Doljului să-și poată vinde marfa fără a se deplasa la Craiova sau departe de localitatea în care își au activitatea.

Nu uităm nici de cei de la GRENA – Green Nature for Healthy Life. Așa că, dacă vă doriți legume proaspete, livrate acasă și crescute de mâini iscusite și inventive, atunci GRENA e exact ceea ce căutați. Prin sprijinul autorităților, dar și al Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova, care acordă granturi pentru proiecte de inițiativă socială, GRENA și-au construit serele de câțiva ani și s-au pus pe treabă, să crească legume proaspete pentru craioveni. Roșii, castraveți și multe alte legume, toate crescute cu nutrienți bio, așteaptă să fie livrate acasă la voi, cu o comandă plasată simplu, prin telefon. Toate produsele vă vor fi livrate, pe bază de comandă, sustenabil, cu sprijinul echipei GoBike Craiova, un alt câștigător al granturilor puse la dispoziție de Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova.

Pe cei de la GRENA îi găsiți pe Facebook, dar și la numerele de telefon 0783.150.860 și 0729.965.243.
GRENA - green nature for healthy life - facebook

Îndemnul nostru e simplu: gustați roadele Doljului și bucurați-vă de ele până nu ies din sezon. Iar dacă se întâmplă asta, nu-i nimic. Solul nostru e roditor și, cu siguranță, producătorii vă pregătesc ceva bun și pentru la toamnă!

Alte sugestii

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova