Transport intern

Transport public în Craiova

In municipiul Craiova exista 17 trasee interne de autobuz distribuite uniform pe toata suprafata orasului, ce fac legatura intre zonele principale ale orasului.
In ceea ce priveste transportul electric, RAT Craiova detine un parc de 29 tramvaie distribuite pe 3 trasee.

Se urmareste continuu imbunatatirea conditiilor de transport a calatorilor si reducerea cheltuielilor de exploatare, prin optimizarea transportului in comun ce implica corelarea capacitatii de transport cu fluxurile de calatori de pe traseele deservite de regie.

Tarife bilete pentru o calatorie, indiferent de distanta: bilet vandut la toneta - 2,00 RON; bilet vandut de conducatorul auto - 2,50 RON; bilet traseu exterior - 3,00 RON.

Trasee RAT Craiova

transporturban.ro (planificator de rute în Craiova)

Cu transporturban.ro, ai la dispoziţie harta reţelelor de transport din 7 oraşe din România, alături de cîteva instrumente care te vor ajuta să îţi planifici călătoriile; vei primi informaţii detaliate privind traseele pe care le vei urma, punctele de legătura, trasee alternative ş.a.m.d.

Harta îţi indică poziţiile staţiilor de autobuz și tramvai, lucru care te va ajuta să te orientezi mult mai uşor. Tot ce trebuie să faci este să îţi alegi un punct de plecare şi unul de sosire, iar aplicaţia îţi va arăta modul optim de a ajunge la destinaţie.

transporturban.ro

Transport public în județul Dolj

Legătura oraș-comune/sate se face pe cale feroviară (în comunele situate de-a lungul magistralelor) sau cu microbuzele și autobuzele private, pe cale rutieră.

Graficul este stabilit în funcție de distanța dintre comună și oraș. Spre exemplu, comunele care se află la o distanță de mai puțin de 15 km de oraș dispun de transport cu o frecvență de 15-30 de minute, în funcție de oră și de zi (lucrătoare sau nelucrătoare), iar cele ce se află la 30-40 de km de oraș la 60 de minute. În general, ultimele curse sunt în jurul orei 20.

Municipiul Craiova dispune de 3 autogări: Autogara Nord, situată lângă gara principală, Autogara "Service Poiana" și Autogara Sud de la fosta bază RAT, din cartierul Romanești.

Transport public în județ Autogara Craiova Nord Autogara Craiova Sud Autogara A.C.O.T.P. Dolj

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului