Lacul Fântânele, locul de vis în care poți să fugi de oraș


Fie că sunteți amatori ai pescuitului sau ai petrecerii timpului într-un loc liniștit, în care se aud doar zgomotele naturii, Lacul Fântânele e locul în care puteți face asta, la o aruncătură de băț de Craiova.

Aflat într-o zonă superbă cu pădure și dealuri, Lacul Fântânele este situat la circa 35 de kilometri distanță de Craiova și este principalul obiectiv turistic din zonă. Lacul, unul natural, se întinde pe 360 de hectare și, dacă vă atrage o pauză de la viața aglomerată și agitată de la oraș, ei bine, pe malul Lacului Fântânele vă puteți găsi liniștea pe care o căutați. Iar primăvara asta parcă arată perfect în undele lacului.

Pentru iubitorii pescuitului sportiv, aici puteți da la crap sau la șalău, dar aceasta nu este singura activitate pe care o puteți avea în zonă. Mersul pe bicicletă, plimbarea prin pădure sau pe dealuri sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face aici.

Ca să nu mai spunem că o pătură și o carte sunt lucrurile care nu trebuie să vă lipsească din bagaj pentru o sesiune de citit corespunzătoare, în natură. Lesne de înțeles că, dacă aveți un câine care are nevoie de mișcare, acesta e locul ideal în care să îl aduceți.

Dacă vă încumetați și la o plimbare mai lungă, în zonă puteți vizita și Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Târnava (comuna Radovan). Aceasta este un monument istoric ce datează din 1672 și este unul dintre cele mai vechi locașuri de cult din județ.

Așa că împachetați-vă trusa de pescuit, cortul și ceea ce nu mai trebuie să vă lipsească de la voi și faceți un popas la Fântânele, pentru un weekend care, cu siguranță, o să vă încarce bateriile.

Dacă sunteți prieteni cu natura, dar nici chiar atât de prieteni, pentru cazare vă stă la dispoziție și Pensiunea Fântânele, de pe malul lacului, care dispune de toate facilitățile de cazare - inclusiv restaurant, sală de fitness și un teren de joacă pentru copii -, dar și de intimitatea aferentă locului.
Pensiunea Fântânele

Poate că nu poți ajunge prea departe în următoarele săptămâni, dar la Fântânele sigur-sigur ai timp să organizezi o vizită cu cei dragi. Descoperă și tu aceste locuri, așa cum am făcut-o și noi, și bucură-te de senzația unică de liniște și de libertate pe care ți-o oferă. 😊 

Foto: discoverdolj.ro, wikipedia.com

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului