Plajele de la malul Dunării, #MareaDeLângăNoi


Vara plănuiește să mai stea pe la noi, căci suntem abia în luna august, așa că ne-am gândit să vă propunem câteva destinații unde să vă relaxați și, de ce nu, în drumul lor să descoperiți și județul în toată splendoarea lui.

Astfel, dacă nu ați ajuns încă la mare sau nu aveți astfel de planuri, vă spunem că puteți găsi „marea” – dar marea Dunăre – aici, la câțiva zeci de kilometri de Craiova. Am selectat trei dintre plajele amenajate pe malul Dunării, în județul Dolj, unde vă puteți petrece o zi relaxantă cu familia sau cu prietenii, chiar aici, lângă noi.

Plaja Bașcov – Calafat

La 90 de kilometri de Craiova, avem o plajă foarte ofertantă și modernă, în municipiul Calafat. Plaja Bașcov a devenit din ce în ce mai căutată în ultimii ani, iar aici, cei care ajung se pot bucura de o baie în apele Dunării, de o bere rece și de soare, lângă umbrelele din stuf și de o atmosferă de vacanță. Mai mult, acolo sunt organizate și evenimente, astfel că o zi petrecută la plajă se poate încheia foarte frumos, de ce nu, cu un concert de muzică folk.

Plaja Maglavit

Tot Dunărea acoperă și malurile comunei Maglavit, la circa 80 de kilometri de Craiova, unde a fost amenajată, de asemenea, o plajă pentru doritorii de soare și de o baie răcoroasă. Iar dacă tot ajungeți în zonă, nu ar strica o vizită la Mănăstirea Maglavit, una dintre cele mai frumoase din județ și o cu poveste pe măsură.
Mănăstirea Maglavit

Plaja Cetate

Nu în ultimul rând, vă recomandăm să vă bucurați de ultima lună de vară inclusiv pe plaja din comuna Cetate, la aproximativ 70 de kilometri de Craiova, unde vă așteaptă o atmosferă la fel de relaxantă. Aici puteți ajunge pe drumul Craiova-Cetate, recent reabilitat de autoritățile județene, printr-un proiect care se ridică la valoarea de circa 50 de milioane de euro. Drumul vine atât în sprijinul cetățenilor, cât și al investitorilor, dar și al vizitatorilor care au, acum, posibilitatea de a ajunge mult mai ușor către sud-vestul județului.

Alte sugestii

Muzeul Cărții și Exilului Românesc, câteva luni până la inaugurare. Aproape 30 de colecții donate se află în patrimoniul instituției
#ZiuaInternaționalăACafelei. 5 cafenele to go unde puteți sărbători ziua licorii magice
#RetrospectivaVerii. Cum s-a văzut un sezon plin de evenimente la Craiova
Visul s-a împlinit! Centrul „Brâncuși”, inaugurat și deschis vizitatorilor
#CentrulBrâncuși. Cosmin Vasile, CJ Dolj: „Oamenii îl vor cunoaște pe Brâncuși într-o manieră în care nu au făcut-o până acum”