#PostulSimplificat. Cine ne ajută să ținem postul Crăciunului în Craiova


Crăciunul se apropie, iar în preajma lui, mulți oameni aleg să țină post. Fie pentru sănătate sau din motive religioase, postul are o însemnătate specială pentru o mare parte dintre persoane. Uneori, intervin și comoditatea sau lipsa de timp și nu mereu găsim acel răgaz pentru a ne pregăti singuri mâncarea. Am căutat pentru voi cele mai bune opțiuni vegane/ de post din oraș și iată ce am găsit. Apropo, luați-vă ceva de ronțăit, căci s-ar putea să vă facem poftă!

Cratița Bunicii

Mâncare gătită ca acasă, la un telefon distanță. Pe lângă mâncarea clasică, ce are și carne sau lactate ori ouă, la Cratița Bunicii găsim și preparate de post delicioase, în cantități mari, ca și cum le-ai găti chiar tu. Salată de vinete, supe creme, iahnie de fasole, borș de cartofi ori dulciuri precum salam de biscuiți, ștrudel cu mere sau plăcintă cu dovleac, pe toate le găsiți la linkul de mai jos.
Cratița Bunicii

Red Onion

La Red Onion, toate mâncărurile sunt fără carne, iar o mare parte dintre ele sunt preparate vegane/ de post. Când ne gândim la ei, nu putem exclude icrele de amaranth, burgerii, pizza, salatele minunate și consistente sau cozonacii și checurile de post. Pe lângă preparatele prezente mereu în meniu, pe cei de la Red Onion îi găsiți pregătind pentru voi chiar și meniul zilei.
Red Onion - facebook

Mandala Bistro

Mandala Bistro e plin de arome indiene fascinante și delicioase, reușind să facă, astfel, din mâncarea de post un adevărat răsfaț. Găsim la ei supă cremă de linte, ciorbă indiană de roșii, vinete cu sos dulce-acrișor, masala de cartofi, mâncare indiană de cartofi, salate felurite și chiar și desert. Dacă v-am făcut poftă, nu ezitați să studiați meniul și să comandați. Cei de la Mandala sunt prezenți și pe platformele de delivery, așa că totul devine mult mai simplu.
Mandala Bistro - facebook Mandala Bistro - meniu

Panway Food

Un local drăguț și cochet de unde poți să-ți comanzi mâncarea preferată, fie ea și în variante de post. Meniul zilei de aici are și o variantă vegană, astfel că vei fi surprins de diversitate. Legume la cuptor, supe creme, tăiței de orez cu legume, tocănițe, hummus, buddha bowl-uri stau la dispoziția voastră, iar voi nu trebuie decât să vă alegeți!
Panway Food - facebook

RawZilla

Pe cei de la RawZilla nu i-am lăsat întâmplător la final, căci trebuie neapărat să țineți minte deserturile fabuloase pe care aceștia le pregătesc, toate fiind vegane și nepreparate termic; adică raw-vegane. Și opțiunile nu sunt deloc puține: torturi, mini torturi, tarte, bomboane sau prăjituri, toate din ingrediente fresh și atent selectate, îmbinate cu grijă astfel încât să iasă niște opere de artă. Nu v-am convins? Convingeți-vă singuri!
RawZilla

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj