#ȘcoalaCornetti, locul în care elevii duc mai departe tradiția


Îi vedeți peste tot prin Craiova și Dolj, la evenimente culturale: dansează, cântă, pictează, sunt frumoși, mândri de ceea ce fac și știu să aprecieze tradiția, dar și să respecte istoria pe care aceasta o impune.

Sunt elevii Școlii de Arte „Cornetti”, prima instituţie de învăţământ muzical craiovean, inaugurată, în toamna anului 1911, prin punerea în valoare a generoasei donaţii făcute de familia Elefterie Crăciun-Cornetti si Elena Cornetti, născută Zissi. 

Istoria școlii

Elena si Elefterie Cornetti, nostalgici ai mecenatului de mare epocă, amintind de amploarea și însemnătatea inaugurală a unor danii domnesti, și-au lăsat întreaga avere Primăriei orașului pentru ca aceasta să întemeieze o instituţie de învăţământ muzical, cum, la vremea aceea mai existau doar la București și Iași. În toamna lui 1911, Școala de muzică „Elefterie și Elena Cornetti, născută Zissi” îşi deschide, în cadru festiv, porţile.

Pornind cu numai șase clase și câţiva profesori inimoși, școala și-a extins, de-a lungul timpului, sfera de activitate, incluzând artele plastice, teatrul, coregrafia, fotografia și cinematografia. Numărul claselor și numărul elevilor a crescut constant, încât, astăzi, sute de elevi își desăvârșesc educaţia artistică în cadrul Școlii „Cornetti”. 

Materii de har și măiestrie

Oferta educațională a Școlii „Cornetti” este una extrem de bogată, printre materiile studiate în cadrul său existând grafică, pictură, canto, dans popular, studiul instrumentelor muzicale - precum pian, chitară, nai sau țambal -, ori artă populară și multe altele. Astfel că cei care își doresc să studieze astfel de materii au o opțiune solidă în interiorul școlii de arte, chiar dacă au vârste mai înaintate. Spre exemplu, la anumite categorii de studiu, vârsta maximă poate ajunge și la 35 de ani.

Așadar, dacă visați să învățați ceva nou ori să vă perfecționați în ceea ce știți deja, vă invităm să studiați oferta Școlii de Arte și Meserii „Cornetti”, care cu siguranță vă va surprinde. Și, dacă decideți să faceți asta, vă spunem că admiterea are loc la sfârșitul verii – începutul toamnei, așa că stați cu ochii pe site-ul oficial al școlii, dar și pe pagina lor de Facebook. Sunt foarte activi și, având în vedere ceea ce fac elevii acestei școli, merită cu siguranță să-i urmăriți! 
www.scoalacornetticraiova.ro Școala Cornetti - facebook

Alte sugestii

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova