#SpectacolPeCer. Aeroclubul „G.V. Bibescu” Craiova, show aviatic la 90 de ani de la înființare

#SpectacolPeCer. Aeroclubul „G.V. Bibescu” Craiova, show aviatic la 90 de ani de la înființare


„Cine crede în zbor e stăpân peste zare” spunea marele om de litere Lucian Blaga. Credem și noi că a vedea lumea din zbor este una dintre cele mai înălțătoare experiențe pe care le poate avea cineva și, de aceea, vă sugerăm să încercați să vedeți măcar o parte din această lume în sâmbăta care urmează.

Motivul este unul simplu: Aeroclubul Teritorial „G.V. Bibescu” din Craiova marchează 90 de ani de când a luat ființă și va sărbători asta printr-un show aviatic deosebit. Astfel, pe 12 august, cei interesați vor putea să-i vadă în acțiune pe componenții Hawks of Romania, White Wings și Blue Wings, echipe specializate în zbor, cu o experiență impresionantă în domeniu. Totul va avea loc la sediul aerodromului, pe str. Calafatului, kilometrul 4,5, începând cu ora 10:00.
Șoimii României - Hawks Of Romania - facebook White Wings - facebook Blue Wings Romania - facebook

Totodată, pentru public vor fi organizate și zboruri de agrement cu aeronavele din dotare.

Istoria de 90 de ani a Aeroclubului din Craiova a început să se scrie în toamna anului 1933, atunci când s-au votat statutul și înființarea unei asociații de propagandă aeronautică, turism și apărare aeriană, cu numele de “Aeroclubul Oltenia”. Cu trecerea timpului, activitatea aeroclubului a devenit foarte populară printre oameni, care au început să fie din ce în ce mai atrași de zbor.

Numele pe care îl poartă aeroclubul craiovean este un omagiu adus omului de zbor George-Valentin Bibescu, unul dintre cei mai buni piloți români, atât pionier al aviației, cât și al automobilismului, el fiind cel care a fondat Automobil Club Român (1904), Clubul Aviatic Român (1909), dar și Liga Națională Aeriană (1912).

În prezent, Aeroclubul „G.V. Bibescu” oferă servicii de școală de zbor pentru aeronave ultraușoare motorizate, pentru planorism, pentru obținerea licenței de parașutism, precum și zboruri de agrement sau salturi în tandem cu parașuta. Mai multe și despre cursurile realizate în cadrul aerodromului puteți afla accesând linkul de mai jos.
Aeroclubul Teritorial “George Valentin Bibescu” Craiova

Nu ratați, așadar, această ocazie de a vedea și trăi ceva spectaculos. Indiferent de vârsta pe care o aveți, suntem convinși că veți găsi fascinantă lumea zborului pe care, iată, aveți prilejul să o cunoașteți îndeaproape, chiar aici, acasă!

Alte sugestii

Târgul de Paște de la Craiova, deschis în câteva zile! Parcul „Romanescu”, plin de surprize
Amza Pellea, mai viu ca niciodată în inima Doljului! Casa memorială din Băilești, redeschidere emoționantă
Amza al nostru renaște! Casa Memorială din Băilești, redeschisă publicului, după un spectacol-eveniment de amploare
#După30deAni. Festivalul „Shakespeare”, ediție impresionantă în 2024
Ziua Olteniei - maraton de evenimente culturale, la Craiova