Localurile-bijuterii ale Craiovei


Într-un timp în care vechiul redevine nou, prin grija și atenția unor oameni care apreciază arta, Craiova nu a avut decât să se adapteze și să își prețuiască clădirile remarcabile. Nu vorbim despre muzee, ci despre baruri și restaurante care au fost transformate cu gust. Fie că alegi să bei o bere, un vin, să asculți o muzica bună ori să cinezi, îți prezentăm câteva dintre locurile în care serviciile de horeca se îmbină perfect cu atmosfera de epocă.

Biergarten Craiova

O casă veche cu o curte superbă, pe vremuri sediul unei instituții, a fost transformată, de câțiva ani, într-o grădină cu bere, așa cum îi spune și numele. Construită în stilul Belle Epoque, îmbină acel sentiment de respect cu ideea de a petrece o zi sau o seară în compania prietenilor, savurând multele tipuri de bere puse la dispoziție.

Biergarten

The Manor

Casă boierească, refăcută și oferită celor ce le trec pragul ca un restaurant ce-și respectă preparatele, dar și sediul, având o atenție foarte mare pentru prețios. Clădirea conservată până la cele mai mici detalii spune o poveste de la începutul anilor 1900, una care nu are cum să nu se îmbine cu preparatele servite.

The Manor

Epoca

Gust rafinat, atât la mâncăruri, cât și la aspect. Prezentă de șapte ani în viața craiovenilor, Epoca înseamnă o experiență culinară într-un cadru de neuitat, „ajutată”, bineînțeles, de un vin de cea mai bună calitate. Serile sunt presărate cu acorduri de pian ori saxofon, așa că nu ai cum să nu te simți perfect.

Epoca

Excelsior

O casă de la 1895, un restaurant ce poartă numele poeziei „Excelsior” de Alexandru Macedonski, chiar pe strada Macedonski, e o îmbinare de retro, stilysh, clasic, casual și urban, așa cum se prezintă chiar echipa. Obiectele decorative, ramele vintage, completate de mâncarea excelentă și de meniul de băuturi fac din întreaga experiență o... poezie!

Excelsior

Big Ben

Denumită după turnul cu ceas din Londra, locația te poartă într-o poveste englezească, mai ales prin decorul din interior. Fie că alegi să-ți bei ceaiul de la ora 17:00 aici, să mănânci sau să-ți bei cafeaua de dimineață, e cu siguranță o alegere bună.

Big Ben

Și în multe alte locuri din Craiova, clasicul se îmbină cu modernul, iar cei care au reușit asta spun, dincolo de povestea bucatelor sau a băuturilor, povestea veche a Craiovei de altă dată. Un parfum unic, de epocă, ce stă încă în picioare datorită unei dorințe de a păstra, așa cum a fost odată, frumosul.

Foto: facebook.com, discoverdolj.ro

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului