#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai


După o ediție 2020 online și pandemică, iată că a venit momentul să ne revedem cu toții la festivalul care aduce, o dată la doi ani, trupe de teatru și regizori de renume la Craiova. Este vorba despre Festivalul Internațional Shakespeare, care se va desfășura, la Craiova, între 19 și 29 mai, și care promite piese extraordinare menite să îl aducă în mintea și sufletul iubitorilor de teatru (și nu numai) pe marele dramaturg William Shakespeare.

Organizată de Teatrul Național „Marin Sorescu” și de Fundația Shakespeare, ediția de anul acesta, cu numărul XIII, cuprinde spectacole de teatru realizate de către mari regizori internaționali – Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete, mult așteptata producție  „The Tiger Lillies perform Hamlet” dar și premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către  László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul principal, o producție a Festivalului Shakespeare și a Naționalului craiovean.

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalații multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecții de film în aer liber, lansări de carte, conferințe și dezbateri vor avea loc în 13 locații din Craiova, într-un eveniment de mare ținută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internațional cât și publicului larg.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune și – acum, iată – împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau și-au pierdut seva, înțelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaște, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toți avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de prețuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puține, foarte puține festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalități. Încă și mai puține încearcă să le adauge altele și altele, ale unor noi generații. Este vocația celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeareană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii” - Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar.

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului sunt puse în vânzare pe
www.shakespearefestival.online

Rămânem conectați online cu cei de la Festivalul Shakespeare și pe social media, pe Insta sau facebook.
Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova - facebook Festivalul International Shakespeare, Craiova - instagram

Festivalul Internațional Shakespeare este finanțat de Ministerul Culturii și de Consiliul Județean Dolj, avându-i ca parteneri principali ai evenimentului pe Primăria Craiova și Consiliul Local Municipal. Totodată, proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Alte sugestii

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova