#TimpPentruNoi. Mic ghid de supraviețuire în izolare


E foarte posibil ca perioada aceasta să ne găsească izolați la domiciliu, cu sau fără voința noastră. Știm că a rămane departe de oamenii dragi, de soare și de natură este o provocare destul de grea, așa că ne-am gândit să punem la încercare și să realizăm un mic ghid de supraviețuire în pandemie: cum să comandăm mâncare, cum să ne facem cumpărăturile și, în general, ce să facem ca să nu ne plictisim și ca să trecem cu bine peste această perioadă.

Cum ne facem cumpărăturile online

Pe platformele de delivery tazz by eMag și Glovo putem face cumpărăturile online, fără a fi nevoie să părăsim domiciliul. Putem opta și pentru livrarea fără contact, când curierul lasă comanda direct la ușă, în deplină siguranță. Aveți de ales dintre o mulțime de supermarketuri, farmacii, servicii de curățătorie, librării, pet-shop-uri pentru prietenii necuvântători sau diverse magazine. Pe aceleași platforme, dar și pe Takeaway.com, putem comanda mâncare deja gătită de la sutele de restaurante existente în Craiova.

Ce citim în izolare

Cărțile sunt mereu o escapadă bună și o metodă excelentă de a petrece acest timp în izolare. Pe www.aman.ro vă puteți crea cu ușurință un cont și puteți alege dintre cărțile online, oferite aici de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. De asemenea, și pe platforma www.voxa.ro puteți găsi cărți audio sau e-book-uri online. Puteți testa gratuit serviciile acestei platforme timp de 15 zile. 😊

Cum ne mișcăm în izolare

Pentru persoanele active, poate fi o adevărată provocare să reziste câteva zile în casă, fără mișcare. De aceea, o idee bună ar fi să încercați diverse sesiuni de yoga sau chiar de gimnastică ritmică, pe care le puteți realiza destul de ușor în intimitatea casei. Iată câteva canale de YouTube care vă pot fi de ajutor:
SarahBethYoga Body Project Move With Nicole

Cum gătim în izolare

Petrecerea unui timp destul de mare în casă poate însemna și găsirea de noi hobby-uri. Dacă tot ne-am făcut cumpărăturile online, de ce nu am încerca să și gătim ceva cu ele, chiar dacă nu ne pricepem? Iată un canal de YouTube simpatic și comod, care ne ajută să gătim de la cele mai simple lucruri până la cele mai complexe.
Lorin Michel

Cum ne găsim liniștea în izolare

Având în vedere că nu avem multe lucruri de făcut, putem măcar să investim în liniștea și în relaxarea noastră. Muzica este unul dintre lucrurile care ne pot calma și relaxa și partea bună e că avem atâta muzica disponibilă pe planetă încât nu ne-ar ajunge o viață întreagă pentru a o asculta. Din fericire, există oameni deja foarte pasionați de asta, care au făcut un top al muzicii pentru noi. Consultați-l aici:
500 Greatest Albums List (2003)

Foto: vecteezy.com, foodandwine.com, Getty Images, substantial.ro, wired.com

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului