Mănăstirea Coșuna

Mănăstirea Coșuna

Mănăstire / Biserică


Address

Strada Coșuna 17, Craiova 200819, Romania

Despre

Mânâstirea Cosuna se afla situată în Craiova și reprezintă una dintre cele mai însemnate clădiri vizitate zilnic de sute de turiști.
Mânâstirea Cosuna este cea mai veche constructie de cult din Craiova pe care autoritățile au reușit să o conserve destul de bine. Ceea ce s-a păstrat este însă doar biserica, restul clădirilor care însoțeau mânâstirea fiind distruse în totalitate atât de incendii, cutremure ori inundații.
Pentru ridicarea sa a fost nevoie de materiale rezistente, precum piatră sau cărămidă.
Îmbinarea elementelor bizantine cu cele tradiționale românești creează o arhitectura total aparte, stârnind admirația tuturor celor care o vizitează.
Mânâstirea Cosuna ar fi fost ridicată în data de 3 decembrie 1572, potrivit unei atestări documentare. O altă atestare documentară este de părere ca aceasta a fost construită în anul 1483.
Manastirea Cosuna - Bucovatul Vechi a fost ridicata in anul 1483, biserica aceasta fiiind construita in perioada anilor 1506-1512. Actuala biserica dateaza din anul 1572, din vremea domnitorului Alexandru al II-lea Mircea, cand a fost ridicata de catre Stefan clucerul si fiul sau, Parvu, cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae.
Primul nume al manastirii este cel de "Cosuna", cum apare numita intr-un act al mitropolitului Eftimie al Tarii Romanesti (ianuarie 1574) si intr-un act al voievodului Mihai Viteazul (februarie 1574). Aceasta denumire se trage, fie de la cuvantul slavon care inseamna "pasune de iarba", fie de la un cuvant din latina, care inseamna "fabula", fie de la faptul ca prin aceste locuri coborau adesea oamenii de la munte, care impleteau cosuri de nuiele.
https://locuridinromania.ro/judetul-dolj/orasul-craiova/manastirea-cosuna.html
https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-cosuna-bucovatul-vechi-137007.html

Photo Gallery

Alte sugestii

Biserica „Sfântul Nicolae” Cernătești

Mănăstire / Biserică

Biserica „Sfântul Nicolae“ - Ungureni

Mănăstire / Biserică

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Mănăstire / Biserică

Biserica „Sfântul Nicolae” Calafat

Mănăstire / Biserică

Templul Coral

Mănăstire / Biserică