„Olimpiada de fotbal” și „EU la muzEU”, proiecte de suflet ale CJ Dolj pentru copiii din județ


Consiliul Județean Dolj demonstrează încă o dată cum se face administrație cu #implicare și cu #suflet. Și, pentru că acestea fac mereu diferența, instituția va da startul unor proiecte deosebit de importante pentru copiii din mediul rural al județului. Este vorba despre proiecte ce țin de cultură și sport, care au ca scop încurajarea copiilor din ciclul gimnazial către a-și urma pasiunile, dar și către a-și cunoaște istoria. Cele două proiecte se intitulează „Olimpiada de fotbal” și „EU la muzEU”.

„Primul dintre ele, «Olimpiada de fotbal», prevede organizarea unei competiții la care vor avea acces toate unitățile de învățământ din județ. Demersul va fi derulat prin intermediul Clubului Sportiv Județean Știința «U» Craiova, instituție care se află în subordinea noastră și cu ajutorul căreia am dorit să continuăm tradiția Olteniei în sportul rege și să creăm o pepinieră pentru fotbalul craiovean. «Olimpiada de fotbal» își propune să ajungă în fiecare localitate din Dolj, proiectul adresându-se elevilor din clasele a V-a – a VIII-a”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

În cadrul acestui proiect, vor fi achiziționate echipamente și mingi care vor fi oferite de către autoritatea județeană școlilor înscrise, suma totală estimată fiind de 250.000 de lei. 

„Competiția se va desfășura prin distribuirea echipelor în cele șase zone în care am împărțit Doljul, pentru a nu avea deplasări mari între localități. În toamnă, cele șase câștigătoare vor disputa etapa finală pe baza sportivă pe care o deține Consiliul Județean în apropierea Aeroportului Internațional Craiova”, a detaliat președintele CJ Dolj, care a mai menționat că instituția va încuraja și alte sporturi, nu doar fotbalul.

Cel de-al doilea proiect, „EU la muzEU“, se adresează elevilor doljeni din clasele a VI-a și a VII-a, care vor beneficia de un program de vizite tematice la instituțiile muzeale aflate în subordinea CJ Dolj – Muzeul de Artă și cele 3 secții ale Muzeului Olteniei: Istorie-Arheologie, Științele Naturii și Etnografie.

„Prin programul «EU la muzEU», elevii vor fi invitați de Consiliul Județean să petreacă o zi la muzeele din Craiova, iar noi vom asigura accesul gratuit la aceste instituții și o broșură cu informațiile necesare. Pentru școlarii care vin din afara municipiului vom oferi, tot în mod gratuit, transportul și o masă la Restaurantul «Flora». Sunt 10.400 de copii pe care dorim să-i angrenăm în acest demers, iar bugetul estimat pentru derularea programului este de 400.000 de lei, fonduri pe care le vom asigura din bugetul propriu“, a mai spus Cosmin Vasile. 

Instituția dă, astfel, o lecție de administrație publică făcută pentru cetățeni și mai ales de implicare în educație, fie ea sportivă sau culturală. Cu siguranță, micii doljeni se vor bucura de aceste proiecte gândite pentru ei, care le vor asigura experiențe de neuitat, fie pe teren sau printre exponatele superbe ale muzeelor din subordinea CJ Dolj.

Alte sugestii

Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!
#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj
#DoljuNBucate. Racii doljeni, vedetele unei parade gastronomice de excepție
#NoapteaEuropeanăAMuzeelor. Ce muzee și instituții putem vizita în seara de 13 mai
#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri