#ZiuaCulturiiNaționaleLaCraiova. Cum și unde o sărbătorim


Pe 15 ianuarie, în România este celebrată Ziua Culturii Naționale, aleasă așa în mod excepțional, fiind data nașterii poetului Mihai Eminescu. Dacă săptămâna trecută ne-am distrat cu sport și mișcare, ei bine, acum vine rândul instituțiilor de cultură să fie vizitate de noi. Unde mergem și ce facem de Ziua Culturii Naționale, vedeți mai jos.

„câine cu om. câine fără om”, la Teatrul Național

Piesa „câine cu om. câine fără om”, a cărei regie este semnată de Radu Afrim, vă dă întâlnire pe 14 ianuarie, în Sala I.D. Sîrbu, de la orele 17:00. Un spectacol tulburător și plin de însemnătate ca acesta nu poate fi ratat, așa că luați-vă biletele ori online, ori de la casa de bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu”.
https://ebilet.tncms.ro/ebilet

O vizită la Muzeul de Artă și la Muzeul Olteniei

Dacă nu aveți planuri pentru weekendul în care se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, vă recomandăm să faceți un tur de forță al celor două muzee din Craiova. Puteți începe cu Casa Băniei – Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei, apoi să continuați cu Secția de Istorie – Arheologie, încheind periplul cu Secția de Științe ale Naturii. La numai doi pași de aceasta, vă așteaptă Muzeul de Artă, impresionant atât din punct de vedere al colecțiilor pe care le deține, cât și din cel al arhitecturii și aspectului.
Muzeul de Artă - facebook Muzeul Olteniei - facebook

Un concert coral de excepție la Filarmonica „Oltenia”

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Filarmonica „Oltenia” vă poftește la un concert coral extraordinar, prezentat de Corala Academică a instituției. Sub bagheta lui Eugen Petre Sandu, veți putea asculta lucrări semnate de compozitori români. Concertul începe la ora 19:00, iar bilete puteți găsi la casa de bilete a Filarmonicii „Oltenia”, pe strada Unirii.
Filarmonica „Oltenia” - facebook

O piesă pentru copiii mici și mari, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”

Dacă aveți copii sau dacă vă simțiți, încă, copii, nu vedem de ce să nu vă petreceți weekendul înconjurați de basme și povești. Așa că fiți cu ochii pe cei de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” și alegeți-vă o piesă la care să mergeți. Nu strică niciodată să ieșim un pic din universul nostru pentru a intra, pentru câteva ore, în cel al magiei care nu se termină niciodată.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” - facebook

Alte sugestii

Ediția a 26-a Zilelor Craiovei, plină de surprize. Vezi aici programul complet!
#UndevaLaPalilula. „Pedală în Bănie” pune în mișcare comunitatea din Dolj
#DoljuNBucate. Racii doljeni, vedetele unei parade gastronomice de excepție
#NoapteaEuropeanăAMuzeelor. Ce muzee și instituții putem vizita în seara de 13 mai
#MaiFrumos. Ce putem face în luna mai – de la cros la concerte și târguri