Conac Padea **** - Drănic

Conac Padea **** - Drănic

Accommodation - Dolj / Guesthouse - Dolj


Schedule

Open
See schedule

Address

Drănic, România

About

Istoria Conacului Popeci
Istoria acestui conac începe în 1907, când, la cererea bancherului N. N. Popp, agricultor, medaliat cu aur la Expoziția Universală de la Paris în 1900, Ion D. Berindey a proiectat Conacul din Padea ca locuința personală a familiei, în stil eclectic francez.

Ion D. Berindey (1871–1928) este unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi arhitecţi români din primele trei decenii ale secolului XX. Acesta îşi urmărea lucrările până la ultimul detaliu, nu lăsa nimic la voia întâmplării, imaginaţia şi talentul, preocuparea pentru detaliu, minuţiozitatea fiindu-i caracteristice. Stilul ales de tânărul arhitect a fost cel al academismului francez, stil pe care îl exersase în anii de studiu la Paris, iar cea mai cunoscută şi apreciată lucrare a sa, Palatul Gheorghe Grigore Cantacuzino situat pe Calea Victoriei, nr. 141 în București, a fost proiectat între anii 1898–1903.

Din 1932 de numele Conacului din Padea este legat si cel al scriitorului roman interbelic Alexandru Kirițescu (1888– 1961). Acesta a situat acțiunea piesei „Gaițele”, cea mai importanta scriere a sa, în cadrul conacului. Piesa se impune ca o mare comedie de moravuri, scoțând în relief chipul feroce al lumii provinciale.

Conacul a cunoscut o perioadă nefastă în timpul comunismului, dar începând cu 2013 acesta și-a recăpătat strălucirea de odinioară după finalizarea lucrărilor de restaurare efectuate de Familia Popeci, păstrând stilul impus de Arh. Berindey.

Servicii
Dacă doriți să vă petreceți timpul într-o oază de liniște alături de familie și prieteni, sau să sărbătoriți evenimente plăcute din viața dumneavoastră, Conacul Popeci este alegerea ideală.
Situat în satul Padea jud. Dolj, pe un domeniu de 4 hectare, restaurat în cel mai pur stil eclectic francez, Conacul Popeci va pune la dispoziție serviciile sale:

– Cazare in 7 camere duble spațioase, și un apartament, toate mobilate și decorate elegant, tv cu ecran plat, minibar.
– Sala pentru petreceri sau mese festive
– Parcare la proprietate
– Piscina exterioara
– Teren de tenis
– Loc de joaca amenajat pentru copii
– Internet wireless disponibil in toate spatiile
– Aparate pentru fitness
– Sala de biliard

Star rating

  • 4 flori

Photo Gallery

Similar Suggestions

Tata Si Fii - Hotel si restaurant in Bechet

Accommodation - Dolj

Pensiunea Trandafirul Galben cazare Pielesti

Accommodation - Dolj

Jianca Pensiune Agroturistică Almăj

Guesthouse - Dolj

Pensiunea Eyyup Han ** - Ișalnița

Accommodation - Dolj / Guesthouse - Dolj / Restaurant - Dolj

Pensiunea Style House *** - Malu Mare

Accommodation - Dolj / Guesthouse - Dolj / Swimming pool