Toamna se numără... Stagiunile!


Start stagiunilor culturale în Craiova!

Instituțiile de cultură și-au anunțat planurile pentru stagiunea 2019-2020, ba chiar au început să le și înfăptuiască. Începe un an cel puțin interesant din punct de vedere al culturii în Craiova, iar evenimentele abundă și-s numai bune de descoperit.

Teatrul Național ”Marin Sorescu”

Teatrul Național „Marin Sorescu” a deschis sezonul de cultură încă de pe 15 septembrie, cu ale sale „Obsesii”, continuând cu „Operațiunea Marte” pe 18 septembrie și cu „1, 2, 3... Bébé”, pe 28 septembrie. Totodată, pentru câteva zile, instituţia de prestigiu a fost casă și pentru Centrul Național al Dansului din București, care a prezentat aici o ministagiune. Nu uităm, desigur, nici de Festivalul Internațional „Shakespeare”, ediția 2020, și nici de cea de-a treia ediție „11plus1 independent / contemporan”, ce reunește 12 spectacole de teatru independent și de dans contemporan.

Vezi pagina Teatrului Național ”Marin Sorescu” Programul complet de la Teatrul Național ”Marin Sorescu”

Opera Română Craiova

Opera Română Craiova intră în forță în noul an artistic și cucerește scenele din Craiova și nu numai cu cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”. Cercul Militar Craiova, Teatrul „Colibri”, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Vâlcea, Teatrul Excelsior București, Opera din Varna, Filarmonica „Oltenia” din Craiova, La Scala din Milano, precum și Teatrul Național „Marin Sorescu” sunt toate parte a acestui fenomen artistic ce dăinuie din 1992 în Craiova.

Vezi pagina Operei Române Craiova Programul complet de la Opera Română Craiova

Filarmonica ”Oltenia”

Filarmonica „Oltenia” deschide 2019-2020 pe data de 10 octombrie, cu o premieră în România: Karl Jenkins - Symphonic Adiemus, lucrare vocal-simfonică dirijată de maestrul Marius Hristescu. Urmează apoi tradiționalele concerte de vineri, care scot melomanii din casă cu fiecare ocazie. Filarmonica „Oltenia”, înființată în 1947 prin decret regal, împlinește în acest an 72 de ani de existență, așa că ne așteptăm la o stagiune pe măsură.

Vezi pagina Filarmonicii ”Oltenia” Programul complet de la Filarmonica ”Oltenia”

Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, organizatorul festivalului-eveniment „Puppets Occupy Streets” ce cucerește lumea de ani buni, a început și el stagiunea și promite, ca în fiecare an, povești cuceritoare atât pentru copiii mici, cât și pentru cei mari. „Cenușăreasa”, „De-a capra cu trei iezi”, „Prietenii Motanului Încălțat” și „Ursul păcălit de vulpe” au ieșit deja la scenă, și nu sunt singurele surprize pentru lunile care urmează.

Vezi pagina Teatrului pentru Copii și Tineret ”Colibri” Programul complet de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri”

Și, nu uita, cum a zis marele dirijor Sergiu Celibidache, cultura nu este altceva decât drumul spre libertate. Așa că... Fii liber, la Craiova!

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj