#Resurse: Cunoaște Doljul și Craiova de departe


Dacă te afli în imposibilitatea de a călători din cauza restricțiilor sau dacă pur și simplu nu ai timp să faci asta, ne-am gândit să-ți punem la dispoziție câteva resurse care să te ajute să cunoști lucruri interesante despre Craiova și despre Dolj, de la distanță. Fie că vorbim despre fotografie, arhive vechi, detalii interesante sau tururi de-a lungul și de-a latul internetului, am adunat pentru tine câteva „bilete” care te vor aduce la noi, chiar și de departe.

Monumentalist

Monumentalist vă ține mereu la curent cu ceea ce se întâmplă cu clădirile vechi din Oltenia, deci, implicit, din Craiova și Dolj. Pe lângă fotografiile superbe, puteți afla și detalii inedite despre monumentele care au rezistat timpului.
Monumentalist - Facebook

Monumente Oltenia

Monumente Oltenia este, de asemenea, o resursă prețioasă pentru cei ce vor să afle mai multe despre Craiova și despre Dolj. Site-ul lor pune la dispoziție detalii și amănunte tehnice despre fiecare dintre monumentele prezente în portofoliu, astfel că aveți de unde învăța chiar și cele mai necunoscute aspecte ale lor.
Monumente Oltenia - Facebook http://www.monumenteoltenia.ro/

Memorie Locală @ Biblioteca „Aman”

Memorie Locală ține de site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și e o incursiune în tot ceea ce înseamnă viața Doljului, de la personalități celebre, până la imagini vechi din Craiova și reviste vechi, aflate în arhiva digitală.
http://memorielocala.aman.ro/

Oltenia Mea

Oltenia Mea înseamnă fotografii istorice, inedite și explicate cu tâlc de oamenii care s-au preocupat să le cerceteze. Recolorări, amănunte neștiute și multe alte surprize stau ascunse pe pagina de Facebook.
Oltenia Mea - Facebook

Craiova de Ieri

Craiova de Ieri își propune să ne arate istoria nevăzută a orașului prin imagini și informații interesante despre oameni sau locuri din Craiova de altădată. Fotografiile inedite sunt completate de texte fascinante despre locurile unde trăim acum.
Craiova de Ieri - Facebook

Foto: facebook.com/craiovadeieri, /olteniamea, /monumentalistul, /monumenteoltenia, memorielocala.aman.ro.

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj