Gustul Greciei în mijlocul Craiovei


Cafenelele to go și nu numai au devenit deja o tradiție în Craiova de câțiva ani, astfel că mereu este binevenită o nouă locație, având în vedere cererea destul de mare pentru cafea a craiovenilor. Astfel, o nouă locație și-a deschis porțile săptămâna trecută chiar în inima orașului și vine să amintească trecătorilor de primele legături ale Băniei cu cultura mediteraneeană. Mai exact, de Piața Marșeu, care se afla nu departe de locul la care ne referim, exact unde este Teatrul Național „Marin Sorescu” acum.

Este vorba despre Ponton Craiova, cafeneaua unde găsești nu doar cafea aromată și proaspătă, ci și preparate grecești, plăcinte tradiționale, înghețată delicioasă, sandvișuri și multe alte produse menite să te trezească sau să te facă să visezi la însorita Grecie.
Ponton Craiova

Totul vizavi de Universitatea din Craiova, pe A.I. Cuza, într-un cadru cel puțin exotic: un amfiteatru grecesc pe marginea unei plaje cu nisip strălucitor unde poți lăsa mesajele tale pentru această cafenea și pentru acest oraș. Pentru asta ai la dispoziție un păhărel plin cu bucăți de cretă colorată și un perete întreg care așteaptă să fie desenat.

„Natura” grecească e la ea acasă, dar avem nevoie și de tehnologie, așa că treptele agorei au incorporate porturi USB unde îți poți încărca gadget-urile; ar fi păcat să ajungi la Ponton și să nu mai ai baterie să-ți faci un selfie sau să pozezi interiorul cafenelei.

Ponton Craiova e și un loc bun unde poți să-ți aduci laptopul dis-de-dimineață (sau în orice alt moment al zilei), ca să lucrezi de aici, în compania unor oameni plăcuți care sunt mai mult decât bucuroși să te aibă ca oaspeți. E liniște și e un zumzet plăcut al celor care vin să se încarce, zi de zi, cu „benzina” de care au atâta nevoie pentru a funcționa corespunzător.

Dacă încă preferi să te bucuri de ultimele raze de soare ale anotimpului cald, poți alege să iei loc la mesele de pe terasa Ponton, de pe strada A.I. Cuza, și să observi trecătorii, mașinile și murmurul orașului aglomerat. Cu toate astea, zicem noi, Grecia adevărată e înăuntru. 😊 

Ponton Craiova se alătură altor cafenele craiovene și e binevenită în peisaj, pentru că lumea începe să înțeleagă, pe zi ce trece mai mult, rostul unei cafele făcută cum trebuie.

Nu uitați și de selecția noastră mai veche de locuri pentru cafegii din Craiova, în caz că Ponton nu vă ajunge și vreți să plecați într-un turneu.
5 locuri pentru cafegii, în Craiova

În orice caz, zicem noi, sigur veți găsi un loc care să vă fie pe plac. Avem de unde!

Foto: discoverdolj.ro

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova