#BeautifulMemories. Cum ne-am distrat în 2023, în Dolj

#BeautifulMemories. Cum ne-am distrat în 2023, în Dolj


2023 a fost un an extraordinar în județul Dolj din punct de vedere al evenimentelor care au avut loc, care au adus și aduc, în continuare, mulți turiști în locurile speciale ale județului nostru. O retrospectivă a ceea ce a fost își are rostul acum, când privim în urmă bucuroși că toate s-au întâmplat la noi acasă și că, iată, avem posibilitatea de a crea, an după an, lucruri și proiecte de suflet.

Festivalul IntenCity

Vara la Craiova a fost sinonimă cu distracția, iar apogeul a fost atins odată cu cea de-a doua ediție a Festivalului IntenCity, care a pus Craiova pe harta marilor festivaluri din România. Anul acesta, ne-am putut bucura de artiști precum Enrique Iglesias, DJ Tiesto, Godz of Rock, Mahmut Orhan sau Sigma și mulți alții. Numărăm zilele până la ediția de anul viitor și vă poftim, ca de obicei, la Craiova, la o experiență pe care nu o veți uita curând!

120 de ani de Parcul „Nicolae Romanescu”

Parcul-emblemă al Craiovei, ce poartă numele fostului mare primar al municipiului, a împlinit, în acest an, 120 de ani de la inaugurarea sa, iar evenimentul a fost marcat printr-o serie de activități menite să ne poarte înapoi în timp. Spectaculosul parc proiectat de arhitectul Edouard Redont, a fost medaliat cu aur la Expoziția de la Paris (1900).

Puppets Occupy Street – Fantasy Edition

O ediție specială a festivalului artei animației, Puppets Occupy Street, s-a reunit în acest an sub numele „Fantasy Edition”, lăsându-ne să trăim, să ne imaginăm și să simțim magia poveștilor și a copilăriei. Indiferent de vârstă, craiovenii și turiștii s-au bucurat de piese de teatru, ateliere, concerte și tradiționalele parade ale păpușilor-gigant.

Brâncuși. Al lumii

Începând cu acest an, sculptorul oltean este tot mai cunoscut și promovat, chiar la el în țară, grație primei ediții a evenimentului „Brâncuși. Al lumii”, organizat de Consiliul Județean Dolj cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Expoziții, conferințe, concerte, toate au fost dedicate imensei sale personalități, dar și tuturor celor care au dorit să participe la suita de evenimente, accesul fiind liber.

„Film în sat”, la Cernătești

Un eveniment care a însuflețit o parte din zona rurală a județului este „Film în sat”, adus în acest an, în comuna Cernătești, de către actorul Cuzin Toma. O întreagă comunitate a fost strânsă laolaltă prin acest eveniment, care a însemnat două zile și seri de filme românești, ateliere, muzică și socializare care s-au așezat ca într-o poveste la poalele Culei Cernăteștilor.

Festivalul Internațional „Craiova Muzicală”, la cea de-a 50-a ediție

Filarmonica „Oltenia” a impresionat și în acest an melomanii, atât cu stagiunea curentă, cât și cu cea de-a 50-a ediție a Festivalului Internațional „Craiova muzicală”, un deliciu pentru ascultătorii de muzică clasică și nu numai. În cadrul festivalului, au fost sărbătoriți și 119 ani de la primul concert al Societății Filarmonice din Craiova, înființată în 1904 și reorganizată prin decret regal în anul 1947.

Târgul de Crăciun

Bineînțeles că nu putem vorbi despre evenimentele anului fără să amintim despre Târgul de Crăciun de la Craiova, aflat încă în desfășurare până la data de 2 ianuarie 2024. Aveți, deci, destul timp să îl descoperiți și să vă bucurați de ceea ce are el de oferit, de la preparate delicioase, până la băuturi de iarnă, produse artizanale și senzații tari pentru iubitorii de adrenalină, în cea mai modernă roată de la târgurile de Crăciun din România!

Cu gândul la anul care a trecut, vă spunem Crăciun fericit și vă dorim sărbători luminate!

Alte sugestii

#DeVăzutLaNoiAcasă. Tur #cooltural pentru un sejur în Dolj
A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj