Bem o cafea? 5 locuri pentru cafegii, în Craiova


Toată lumea o iubește și (aproape) toată lumea are nevoie de ea. Cafeaua, băutura magică, nu necesită nicio prezentare, iar fanii ei trebuie să știe că în Craiova au de unde alege o cafea bună, în spații originale și „aromate”, special destinate acestei licori.

Iată 5 locuri unde trebuie să ajungi dacă vrei să simți gustul și mirosul celor mai speciale cafele:

Proporzioni (Banjo & Microphone)

Două cafenele Proporzioni, denumite generic după instrumente muzicale, te așteaptă în Craiova: Banjo e lângă English Park, pe str. Olteț, iar Microphone pe Carol I, la numărul 60. O cafea cu personalitate, proaspătă și optimă, pe care n-ai cum să o ratezi după logo-ul și culoarea unei pasiuni reale: cea pentru o Arabică adevărată, făcută exact cum trebuie. De asemenea, Proporzioni au și un magazin online de unde-ți poți cumpăra cafeaua, pe care să o savurezi oriunde vrei.

Proporzioni Banjo Proporzioni Microphone

Peron Kafe

În aceeași zonă, chiar vizavi de Teatrul Național „Marin Sorescu”, pe A.I. Cuza 6, ești poftit la Peron; de aici poți lua „trenul” imaginar către Grecia, locul de unde provine cafeaua pe care o poți bea aici. Cu o terasă proprie, mică, dar cochetă, decorată în ton cu numele, poți să-ți savurezi cafeaua alături de un croissant, de o pită cu cartofi, spanac sau feta ori cu iaurt grecesc combinat cu cele mai gustoase fructe.

Peron Kafe

5 to Go

Pe strada Alexandru Ioan Cuza la numărul 9, un pic mai în față de primărie, ai o astfel de cafenea despre care numele spune totul: poți să iei produse care, în marea lor majoritate, costă 5 lei, de la cafea până la iaurturi, biscuiți, sucuri și multe alte bunătăți. Atmosfera e prietenoasă, iar cafeaua cu siguranță te va trezi, mai ales că e însoțită de un zâmbet pe măsură!

5 to Go

Anya’s Delicatese

Dacă îți plac locurile de basm, nu trebuie să ratezi magazinul cochet de pe România Muncitoare 64, unde conviețuiesc, cel mai frumos, ceaiuri, cafele, ciocolată belgiană, coniac ori șerbet și povești care mai de care. Anya’s Delicatese e o adevărată capsulă a timpului pentru cei care iubesc parfumul de epocă și aromele delicate, unice.

Anya’s Delicatese

TuttoCapsule

Într-o vreme în permanentă schimbare, oamenii s-au adaptat și au inventat espressoarele și... capsulele de cafea! Iată de ce trebuie neapărat să calci pragul celor de la TuttoCapsule, situați pe bvd. Carol I 88, adică primul magazin specializat în capsule de cafea din orașul nostru. Degustă și alege pe loc ce preferi, dintr-o varietate foarte mare de capsule originale și compatibile cu majoritatea espressoarelor.

TuttoCapsule

Foto: Facebook/ Anya’s Delicatese, Peron, 5 to Go, TuttoCapsule, Proporzioni

Alte sugestii

#PoveștileZidurilor. Cum să fii explorator urban în Craiova
#EuroVelo6. Frumusețile Doljului vor putea fi admirate de pe bicicletă
#UnireaPrincipatelorRomâne. O plimbare istorică printre busturile și monumentele din județ
Cum sărbătorim Ziua Culturii Naționale
#AventuriÎnAer. Începe 2023 cucerind cerul Doljului!